En första rensning: Arbetsrummet


 Kära dagbok…

Det var bara att bita i det sura äpplet och fortsätta rensningståget idag på vilodagen. Gästrummet är inte så mycket att göra nåt åt och det som ska slängas därifrån är slängt förutom ett litet bord. Nu är golvet i stället belamrat med sånt som ska till återvinning. Skulle ha åkt med grejorna igår, men blev klar försent, helt enkelt.

Nästan det första jag hittade i dagens rensning var en lapp från mamma och pappa, skriven av pappa. Det kom en tår eller två, för jag vet att orden var så innerligt menade.

Lapp från mamma och pappa med texten "Vi tänker på Dig! Kär hälsning Mamma o. Pappa."

Älskade föräldrar, saknade…

 

Farfars o morfars jalusiskåp

Först var det farfars, sen morfars och därefter mitt.

I arbetsrummet finns det mest bokhyllor – fem och ett hörn. Men där står också min datorarbetsplats samt morfars skrivbord och jalusiskåpet som först var farfars och sen morfars. Böckerna kan jag inte göra så mycket åt just nu, för jag har inget att packa i och ingenstans att förvara lådor eller kassar med böcker. Därför började jag rensa två små anslagstavlor samt jalusiskåpet. Skåpet var belamrat ovanpå, men också inuti. Det är fortfarande prylar inuti, men mest sånt i pappersväg som jag ska spara.

Jalusiskåpet är ett beställningsarbete gjort till min farfar. Det är i solid ek och väger ett ton och jag kan inte säga vad det blir av det vid flytten.

Morfars skrivbord i teak hoppas jag kunna ta med mig. Det är ganska nätt och skulle nog få plats framför ett fönster, det vill säga där ingen bokhylla kan stå. Om jalusiskåpet har tio lådor i dubbla rader inuti (det är kanske en meter högt), har morfars skrivbord nio lådor. Dessa lådor hade nog inte rensats sen jag fick det, i början av 1990-talet. Det var mycket som kunde kastas. (Överhuvudtaget slängde jag mycket idag – det blev tre vändor till soprummet.)


Allt jag tog i idag var som belagt av damm. 
Men vidrigaste var nog lådan som en inte såg var svart för den var så dammig. Just den lådan var härlig kasta. (Nej, bara jag och äldsta bonusdottern vet varför.)

Dammig låda

Den här lådan var svart egentligen, vilket inte syns på grund av damm. Det var härligt att kasta den.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.