Mycket sevärt på TV


Ett inlägg om ett gäng TV-program.Jag är ganska petig med vilka TV-program
och -serier jag följer. Min lediga tid är begränsad till kvällar och helger. Då ska mycket annat ske, såväl i hemmet som utanför. Läsning är något jag prioriterar, till exempel. Men den senaste tiden – egentligen både bakåt och framåt – har det gått eller ska det gå många intressanta serier. SvT kör på med sina brittiska miniserier, vanligen om tre avsnitt. Det är alldeles förträffligt lagom, tycker jag. En sån serie är Paula (<== länk till alla tre avsnitten på SvT Play), som avslutades häromdagen. Det var en riktigt skruvad serie om en kemilärare med trassliga relationer och råttor i källaren.  Mycket ruggig!

Paula

Serien Paula är slut, men finns att se på Svt Play.


TV4 startade säsong två av GW:s mord i måndags kväll
med ett avsnitt om Knutbydramat år 2004. Jag kan väl säga att GW och jag är rörande överens om att straffpåföljderna inte känns helt rimliga i förhållande till brotten. Totalt blir det fyra avsnitt. Nästa handlar om mordet på Pernilla Hellgren i Falun år 2000.

GWs mord

Andra säsongen av GWs mord har startat.


I kväll startar TV4 också thrillerserien Farang
. Det är en svensk serie i åtta avsnitt som handlar om en före detta kriminell person som lever utomlands med skyddad identitet. Huvudkaraktären Rickard, spelad av Ola Rapace, blir en dag uppsökt av sin nu femtonåriga dotter. Skådespelarlistan består av både svenska och thailändska skådisar!

Farang

Farang startar i kväll.


Men även TV4 visar brittiskt. 
Kriminalserien Loch Ness har polisen Anne Redford som huvudkaraktär och liksom Cath nedan jobbar hon i Skottland. På torsdag klockan 21 får hon sitt första mordfall. Därpå följer ytterligare fem fall.

Loch Ness

Loch Ness börjar i morgon på TV4.


På måndag kör nästa brittiska thrillerserie igång på SvT 1
. I Lita på mig stjäl sjuksköterskan Cath sin bästa kompis identitet för att starta ett nytt liv som doktor i Edinburgh. Totalt får vi följa Cath i fyra avsnitt.

Lita på mig

Lita på mig börjar nästa måndag.

 

Per Anders Fogelström

Per Anders Fogelström skulle ha fyllt 100 år igår. Med anledning av detta firas Fogelströmåret i år och SvT visade en dokumentär och filmer.

Igår var det 100 år sen Per Anders Fogelström föddes. Fogelströmåret 2017 firas på lite olika sätt. För egen del har jag läst en del av hans böcker nyligen. Igår kväll visade SvT en intressant dokumentär om författaren (^=== länk till dokumentären på SvT Play). Efter dokumentären gick filmen Mina drömmars stad. Dokumentären såg jag, men filmen skulle hålla på en bra stund efter midnatt så den spelade jag in för se i helgen kanske. Tidigare på dagen igår visade även SvT Sommaren med Monika, en film jag såg på TV när jag bodde i England.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mycket sevärt på TV

  1. Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Tack för tipsen!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.