Första arbetsdagen efter evigheten 2017: En kista med guld eller Inspirerande omgivningar


 Kära dagbok…

Text från lyckokaka: "Du hittar kistan med guld i slutet av regnbågen"

Jaa, lyckokakan hade nog rätt.

I juni hade jag en veckas semester, i juli och augusti ytterligare fem. Idag skulle jag återgå i tjänst. Det fanns nog en och annan som skrockade elakt och tänkte att det var rätt tufft för mig. Det var det inte. Eftersom jag klarade av att börja jobba heltid hösten 2011 efter två år och åtta månaders arbetslöshet (ingen försiktig start där, inte) var jag inte ett dugg orolig att börja jobba efter några veckors ledighet. Allra minst som jag lämnade ett visserligen underbart vackert och stort, men gammalt, kontor för ett alldeles sprajtans nytt. Ja, jag var så spänd att jag besökte mitt nya kontor i det fina, nybyggda huset bakom Uppsala slott två gånger under semestern. I morse vaknade jag klockan 4.44 och ville bara åka till jobbet. Jag höll mig till 7.30-tiden. Och jag blev inte besviken. Det känns som om jag har hittat regnbågens slut och den där kistan med guld… I Segerstedthuset tror jag att det kan ske riktiga små underverk. Vilken inspirerande omgivning!

I morse när jag otåligt inväntde att det skulle bli jobbdags låg jag och funderade på att jag skulle möblera om på mitt kontor. Jag har fått en enorm hylla/skåp och ett skitlitet skrivbord. På grund av en ventilationstrumma (?) som buktar en bit in mot rummet var mitt skrivbord placerat i mitten eller mot höger av ena långsidan. Jättefult! Det första jag gjorde var att dra skrivbordet så långt ner mot fönstret som det gick. Skitsamma om det blir trångt på grund av ventilationstrumman. Jag får plats med min skrivbordsstol mellan skrivbordet och hyllan. Kanske kan jag be om att få en mindre hylla eller att hyllan skruvas isär, mittsektionen tas bort och jag behåller de två ändsektionerna. Men tack vare att jag flyttade skrivbordet kan jag nu både se lite himmel och dra nytta av dagsljuset.

Utsikt från mitt kontor mot Blåsenhus

Utsikten från mina kontorsfönster mot Blåsenhus. Men jag ser lite himmel!

 

Mitt skrivbord med dator

Det tog en halvtimme att installera datorn. Svårast var att få ner elsladdarna i eldosan. Men kan du se VAR jag har datorn nånstans???

Min granne vägg i vägg, Shade svar på några av mina frågor och hjälpte mig tillrätta. (På jobbet finns det nämligen bara goda grannar till skillnad från i Slummen i New Village.) En halvtimme tog det mig att koppla in datorn. Det svåraste var att få ner elkablarna i eldosan. Jag fick snabb hjälp med en kabel som behövdes bytas mot en längre dito. Jag packade upp min flyttkartong och ställde in mina tre pärmar och två böcker samt lite kontorsmaterial i hyllan/skåpet. Skrivbordsstolen ställde jag in och fick hyfsat bra. Skrivbordslampan bytte jag ut mot de två jag hade packat med mig. Den nya lampan, som var alldeles för svag för mina ögon, hamnade i stället i besökshörnan. Ja för nu när jag flyttade skrivbordet kunde jag göra en sån hörna. Det fanns en ful, men väldigt bekväm besöksstol, på kontoret. Allt eftersom dagen gick fyndade jag ett litet runt bord och en fåtölj som nån ville bli av med. Eftersom jag är en av få som har eget rum kan det tänkas bli så att många små möten, det vill säga en till en, kan hållas på mitt kontor. Då ska mina besökare få sitta skönt.

 

Blommor i receptionen

Färska blommor i receptionen.

Jag gjorde ett par ostmackor i morse. Dem tog jag med tillsammans med tre körsbärstomater på väg att bli mosiga, en bit Brie och några gröna vindruvor. Det blev min lunch som jag intog i en skön soffa i fikahörnan på vårt plan. Efter lunch jobbade jag lite dessutom. Bland annat gjorde jag några uppdateringar på vår externwebb och på vårt intranät på både svenska och engelska. Det var lite mickligt, men till sist blev det riktigt bra. Jag fikade på eftermiddagen med de två Telisar som var i tjänst, Zeta och Pippi, och kunde bland annat lämna tillbaka de tre Fogelström-böckerna jag hade lånat av Pippi. Sen krävde jag att hon måste rota efter den fjärde och avslutande delen hemma i sitt bibliotek. Under seneftermiddagen tog jag ett varv med mobilkameran i huset. Jag ville passa på att fota lite innan kontor, arbetsytor och avdelningar fylls med anställda och studenter.

Här är några bilder från olika våningsplan i Segerstedthuset:

 

Middag från Chop Chop

Idag blev det middag på Chop Chop.

När klockan närmade sig Go Home o’clock ville jag inte alls gå hem. Men det gjorde jag. Fast först tog jag vägen om Chop Chop där jag åt en alldeles utsökt middag bestående av nudlar, chicken orange och kyckling i jordnötssås. Jag satt där och funderade i min ensamhet medan jag pinnade upp maten. Min arbetshöst ser ut att bli intensiv, men med den inspirerande omgivning jag ska arbeta i tror jag den blir både spännande och rolig. Det enda jag är ledsen över är att jag inte kan ringa lilla mamma och berätta om det häftiga nya jobbhuset. Men kanske sitter hon och pappa där uppe tillsammans på ett moln och tittar ner på mig och är glada och aningen stolta över sin dotter som inte bara överlevde De Sju Svåra Åren utan som också fick ett sånt bra jobb som detta – kommunikatör vid Uppsala universitets IT-avdelning. Jag är i vart fall väldigt, väldigt stolt över mitt jobb och min arbetsplats.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Första arbetsdagen efter evigheten 2017: En kista med guld eller Inspirerande omgivningar

 1. Anneri skriver:

  Vet du, jag har faktiskt inte varit orolig alls att du skulle tycka det var jobbigt att gå tillbaka till jobbet. De verkar verkligen stortrivas mer än de flesta med ditt jobb så den tanken har liksom aldrig föresvävat mig 😉
  Men, jag måste få klaga en aningens aning – hoppas det är okej! Var vänlig och lägg inte upp foton på chicken orange… sådana bilder gör att jag får en överhängande lust att slänga mig i bilen och köra de fem milen till närmaste ChopChop för ett mål mat! 😉 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har ett fantastiskt roligt jobb! 😛
   He he he, ärligt talat tycker jag att kycklingen i jordnötssås är godare, chicken orange har god apelsinsås, men är friterad. Vi kanske kan stråla samman vid tillfälle och käka på Chop Chop? Jag äter på den nyaste, den i nya Gränby köpstad (Takpannegatan). 😛

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Här sitter jag och tycker oerhört synd om mig själv när magen kurrar och längtar efter lite ChopChop-mat så SJÄLVKLART ska vi göra det! Hör bara av dig när det passar!
    Jo, du har rätt. Jordnötssåsen med kyckling (eller ska det vara tvärtom) är inte dum den heller.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Hör av dig när du ska till Uppsala så får vi se om det finns nån tid som passar. Sonen kanske behöver äta också? 😛

    Gilla

   • rexxmaster skriver:

    Åhhh, nu blev jag ju sugen på en dagens på ChopChop! Spicy Lime Chicken och Orange Chicken idag! 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Men i kväll är det grillad kyckling-kväll! 😛 (Fast spicy lime chicken är också en favorit…)

    Gilla

 2. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  Åh, eget kontor! Den drömmen. Det värsta och sämsta som hänt kontorsmiljön är f*n kontorslandskapet. Hoppas du hade en fin dag på jobbet. Klart du ska vara stolt! En av de finaste känslorna som finns är just den, stoltheten.
  Blir grymt sugen på mat nu, fast klockan inte ens är sju 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det beror nog helt på vad en jobbar med och hur. Vi har inte direkt kontorslandskap, men vissa team sitter tillsammans på en yta. Jag tillhör inget team och behöver dessutom skrivro, så jag är glad och tacksam att jag har ett kontor där jag kan stänga in mig.

   Ja. Jag är mycket stolt över min arbetsplats. Här jobbar så många duktiga människor.

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Jag har jobbat på redaktion och det var ingen trevlig kontorslandskapsmiljö, konstant oljud och avbrott och spring och knattrande på tangentbord. Som arbetsledare gick det ju inte att plugga igen med hörselproppar heller.
    Skrivro är den bästa, så roligt att du trivs på jobbet, det är en gåva (och skicklighet från alla som jobbar där) att ha en sådan arbetsplats! 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Fast hos oss är det i princip jag som skriver. Många andra är tekniker som jobbar ihop i olika projekt. Då passar öppna arbetsytor bättre.

    Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Ja, det kan jag tänka mig. Tur att du som skriver får ha en egen vrå, det tror jag gör mycket.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.