Studentdagen 2017: Med blåbärssylt mellan tänderna och massakrerad fot


 Kära dagbok…

Bulle med blåbärssylt

Idag kunde vi sjunga om studentens lyckliga dar med blåbärssylt mellan tänderna.

Idag tas det student. Redan i morse noterade jag det eftersom jag fastnade bakom två så kallade studentflaksbilar på väg till nån sorts uppställning nånstans. Vägen hem sen var mycket lång, för se vanliga vägen, genom centrala Uppsala, var inte att tänka på. Det blev omvägen för mig – och alla andra som bara ville hem efter en arbetsvecka. Fast jag ska ju iväg på studentuppvaktning – och kombinerad vodkafest. Först blir det städat och lugnt. Men SEN…  när den nybakade studentskan lämnat hemmet för att fira med sina kamrater (som är mer jämngamla än föräldrarna och Tant Tofflan) vidtar vodkafest. Jag tror att vi kan få till en riktigt bra sån, jag med mina delvis finskryska gener, Lucille med sina baltiska och ryska och Herr Lucille med indiska. Det kändes därför fint och rätt att grunda med en fredagsbulle med blåbärssylt på jobbet. Detta innebär att vi kan sjunga om studentens lyckliga dar – med blåbärssylt mellan tänderna. Sylt som i varje fall jag sen sköljer bort med vodka, alltså. Och stämman är uppsjungen för eventuellt skrålande av typen sånger från Lilla snapsviseboken.

 Lunch med lax och bok

En sen lunch med lax, potatis, grönt och en stunds läsning.

Seriös… det har jag varit hela dan på jobbet. Jag har lagt ut FAQ i ett projekt, fått synpunkter, redigerat, publicerat, jag har publicerat mitt nyhetsbrev, skrivit en rapport och lagt ut även den, funderat över mitt kommande medarbetarsamtal med mera. Och som en skänk från ovan fick jag en återbudstid för massage! Därför vågade jag inte äta lunch – köpt sådan (lax och potatis med sallad) – förrän efteråt, det vill säga först mellan 13.30 och 14. Jag har ju en ganska känslig mage och ville inte råka i pinsamheter på britsen, i det fönsterlösa lilla massagerummet, så att säga. Idag var det Patric a k a Dolor Dominus som tog itu med min hälsporre och det där till hörande underbenet. Det var riktigt aj faan, på ren svenska.

Lapp från A med texten "Have a fab weekend"

En lapp gjorde mig glad.

I övrigt har jag kollegor som mest är snälla mot mig och inte plågar mig. Lite svettig noterade jag en lapp på vindrutan på bilen när jag skulle åka hem. Men se… det var inte nån parkeringsbot, det var en hälsning från Zeta! Va glad jag blev!

Hemma i New Village noterade jag att det hade varit fest. På min balle*. Nån tyckte tydligen att det var OK att leka krossade tomater på ballebordet**, inte på burk. Det, däremot, var inte snällt. Mutter, mutter. 

 Krossade tomater på balkongbordet

Krossade tomater på b…allebordet.


Nu ska jag rusta mig för studentuppvaktning.
Jag kan bara hoppas att min massakrerade masserade fot klarar kvällen, men samtidigt kan jag ju faktiskt gå på fest i tofflor. Faktum är att uppvaktningen är så nära den kan vara utan att ske i mitt eget hem. På tisdag är det… 37 år sen jag fick min vita mössa. Jag var 18 år nyss fyllda. En evighet sen. På yngre stenåldern…

∼ ♦ ∼

Dagens fundering är egentligen ingen fundering, mer ett konstaterande: På jobbet kör vi Bookworms unite! Tack underbara Psson för att du förgyller min tillvaro där!

 Psson med Penguintischa

Bookworms unite! Här är Psson med en Penguin-tischa i snyggt orange tryck.

∼ ♦ ∼

*balle = balkong
**ballebordet = balkongbordet


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.