Sömnlös


Ett inlägg om en bok.Barbara Voors bok SömnlösDen andra av tre böcker
jag plockade med mig från jobbets skönlitterära hyllor, dem vi har fått plundra, är Barbara Voors bok Sömnlös. Jag har tidigare läst ett antal (Älskade du, Syster min och Islossning) av Barbara Voors böcker och uppskattat dem. De faller inte inom kategorin deckare, men många av dem är mycket spännande. Just den här boken kallas psykologisk spänningsroman i baksidestexten, nåt jag nu när jag har läst ut den kan kan hålla med om.

Savanna Brandt har varit sömnlös en längre tid när boken inleds. Hon forskar på en brittisk författare som tog livet av sig, men avhandlingen tycks aldrig bli färdig. Dessutom har Savanna fått hotfulla brev och meddelanden som antyder att avsändaren har nåt att göra med en otäck händelse, en kvinnomisshandel, i Savannas barndom. I bakgrunden finns också en liten son som gick bort alldeles för tidigt. Savanna lever med sin bror i föräldrarnas stora våning som de har delat på hälften. Att älska nån har hon varit synnerligen oförmögen att göra. Men så kommer Jack i hennes väg, sonen till polisen som utredde den otäcka barndomshändelsen.

Det här är en väldigt rörig bok, tycker jag. Savanna försöker hålla rädslan i schack genom att fokusera på sina papper och att leta efter ett försvunnet manus. Samtidigt beter hon sig underligt mot de flesta i tillvaron. Vem bjuder till exempel tidningsbudet på kaffe och bullar och låter honom kyssa henne på kinderna? Det är först i slutet jag tycker att boken blir spännande. Jag är hela tiden orolig för att författaren inte ska lyckas få ihop berättelsen. Det får hon. Visst blir jag lite överraskad. Tyvärr har jag dock redan tappat intresset.

Boken är välskriven, men fladdrig. Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.