Påskekrim: Det du inte vet


Ett inlägg om en bok.Anna Janssons bok Det du inte vetDen norska traditionen med påskekrim 
tycker jag är fantastiskt fin. Påsken har just inletts och jag har just avslutat helgens första deckare, Anna Janssons nya bok Det du inte vet. Boken köpte jag till ett bra och rabatterat pris tack vare mitt medlemskap i Akademibokhandelns Vänner. Samtidigt använde jag ett presentkort som var min mammas, så det kändes lite som om jag fick boken i födelsedagspresent av mamma. Tack mamma!

Som vanligt utspelar sig handlingen på Gotland. Polisen Maria Wern har motvilligt gått på fest hos sina grannar i området där hon och familjen nyss skaffat sommarstuga. Plötsligt börjar det brinna i närheten, med såväl dödsfall som skadade till följd. Nästa morgon fortsätter eländet. Sofi, dotter till Marias chef Tomas Hartman, försvinner. Är hon kidnappad och i såna fall av vem – miljöaktivister, knarkare, hennes älskare/hans fru eller rentav nån de alla känner?

Boken börjar riktigt spännande och slutar riktigt spännande. Anna Jansson kan konsten att bygga upp nåt rafflande som håller läsaren kvar. Slutet är, som så ofta i Anna Janssons böcker, oväntat på så vis att mördaren (ja, det finns en sån) är nån en först inte misstänker. I vart fall kunde inte jag lista ut mördarens identitet förrän författaren gav den. Tyvärr är det som finns mellan början och slutet bitvis rätt segt. Flera tematrådar lämnas löst hängande dessutom, som den med Hampus och även till viss del den med killarna som knivskär och våldtar. Vissa karaktärer får inte liv, trots att de har en ofta prominent roll i böckerna eller handlingen. I den här boken tänker jag främst på Marias man Björn och norske Torjus. Andra karaktärer, som Ebba, tecknas klockrent.

Toffelomdömet hamnar på strax över medel. Anna Jansson kan bättre!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniHalv rosa toffla

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Påskekrim: Det du inte vet

 1. Lisa skriver:

  Bra tips ang boken!! Fast det var inte det jag skulle säga (blink,blink) Tack för kattbilderna!! Och alla fina blom bilder.Har ju inte konto eller vad det heter på instagram. Ha en trevlig afton!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Anna Jansson brukar skriva bra böcker, men den här var ungefär medel.

   Jag lägger ut fler bilder här än på Instagram. På Instagram blir det bara ett urval.Tack för att du gillar mina bilder! 😛

   Vi hade en trött påskafton. Anna är förkyld och jag är bara astrött. Laddar väl för det jobbiga nere i Östergötland nästa vecka.

   Hoppas ni hade en fin kväll!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.