Störst av allt


Ett inlägg om en bok.


 

Malin Persson Giolotos bok Störst av alltPå lunchen idag snabbläste jag ut den bästa bok jag har läst hittills i år. Malin Persson Giolitos pappa Leffe hade inte fel när han tipsade om boken med den vackra titeln Störst av allt. Jag vill gärna fylla på titeln med ordet ”kärlek”. Berättelsen i boken är emellertid väldigt långt från både vacker och fylld av kärlek.

Bokens handling utspelar sig främst under en rättegång. Det är gymnasietjejen Maja står inför rätta. Så småningom uppdagas att hon har varit inblandad i ett fruktansvärt dåd. Rätten ska nu avgöra hur pass inblandad hon har varit i dådet. Läsaren får historien berättad dels genom Majas rätt ironiska men så på prickenaktiga beskrivningar av omgivningen och tillbakablickar samtidigt som rättegången, nuet, utspelar sig. Det blir också glimtar från häktet där Maja tillbringar sina nätter och helger.

En rättegångsthriller kan låta hemskt torrt och tråkigt, men i det här fallet är det inte alls så. Kärlekslöshet, sex och droger serveras bland överklassungdomar på gymnasiet i olika stora portioner. Jag kan under resans gång ana vartåt det barkar, men jag är långt ifrån säker. Och domen kommer naturligtvis inte förrän i slutet.

Det här är en riktigt bra och välskriven thriller. Den är snabbläst av den anledningen att den är så svår att lägga ifrån sig – för att den just är så bra.

Toffelomdömet blir det högsta, ingen tvekan!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Störst av allt

  1. fruhatt skriver:

    Jag sträckläste den jag med !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.