Fredagen den 23 december 2016: Dan före dopparedan…


 Kära dagbok…

 

Vit t-shirt med texten "Fredag!" på i svart

Det är fredag! Och dan före dopparedan…

Att det är fredag idag var svårt att tro i morse när jag bilade till jobbet. Det var knappt nån människa ute – mer än min granne med barn, ungefär. Trots att jag var lite sen hann jag fram i tid till klockan åtta. Trafiken var nästan obefintlig. Fredag, ja… Dan före dopparedan, ja… Inte hade jag fattat förrän jag kom tillbaka till jobbet för lite drygt en vecka sen att som statligt anställd jobbade jag bara halv dag idag. Många hade dessutom tagit ledigt, så vi var få på jobbet. På morgonmötet fick jag emellertid en varm kram av Nickelodion som dagen till ära bar t-shirten här intill på bild.

En man som heter Ove och jag kunde ta förmiddagsfika tillsammans – det hade vi inte gjort mer än en gång sen jag kom tillbaka i tjänst. Vi pratade förstås om den kommande storhelgen och hur den ska firas. Båda firar vi med våra familjer, men jag firar jul utan min mamma i år. Det gör mig fortfarande sorgsen att tänka på. Sorgen går inte över i första taget, den förstärks snarare så här i juletider. När mamma skulle ha varit här…

Mamma med matkassar på rollatorn i snöoväder den 2 januari 2016

Förra julen var mamma hos mig. Den här bilden tog jag den 2 januari i år. Vi hade trotsat vädrets makter och varit och handlat.


Men jag är inte ensam i jul.
Tyvärr vet jag en och annan som är det. En del är det för att de inte har nåt val, för att ingen har bjudit in dem till firande. Även om vissa av dessa människor inte direkt hör till mina favoriter tycker jag synd om dem alla. För julen är en sån familjig högtid och har du ingen att tillbringa den med… ja, då vet du att du är Ensam med stort E. Jag önskar att jag kunde ändra detta för alla som inte vill vara ensamma i jul, men det kan jag inte. För några kan jag ändra detta. Och för mig själv. Det är delvis mitt eget ansvar att inte sitta ensam och bitter.

Delar av familjen som Simms

Det här gänget och några till ska jag fira jul med. (Bilden är skapad av äldsta bonusdottern för ett par år sen.)


De senaste jularna har jag bloggat en hel del.
Det gör jag inte i år. Responsen är alltför låg och jag väljer att tro att du som läser min blogg har roligare saker – som julfirande – för dig. Det tänker jag ha. Jag ska fira jul i år med min Uppsalafamilj (som inte bara består av Uppsalabor). Jag ska omsluta mig i dess famn i jul, nåt jag inte haft möjlighet att göra tidigare. År 2016 har inneburit både glädje och sorg för mig. Ur sorgen kommer också nya traditioner, bland annat årets julfirande. Detta innebär bland annat datorfritt fram till annandagens kväll, ungefär. En och annan bild på Instagram kan det bli, men inte mer. Jag tror att det blir riktigt bra för mig.

Slutligen önskar jag dig som har läst det här inlägget en riktigt god jul! Jag hoppas att du fyller helgen med just det du vill ha i din tomtesäck av ljus, gemenskap, värme, god mat och kanske nåt paket.

Krubba med sex vise män

God jul från gänget i krubban och de sex vise männen också!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Fredagen den 23 december 2016: Dan före dopparedan…

 1. Irene Sjöberg skriver:

  God Jul Tofflan! Jag hoppas och önskar du får en mysig afton trots sorgen. Med vänliga hälsningar Irene

  Gilla

 2. åsa skriver:

  En God Jul önskar jag dig!
  Ha dé!/Kram

  Gilla

 3. Lisa skriver:

  God Jul till dej. Som du säger, nya tider, nya traditioner. Ha en trevlig helg ❤

  Gilla

 4. uppsalaewa skriver:

  En riktigt GOD JUL önskar jag dig!

  Gilla

 5. Anna skriver:

  God jul kära vän. Hoppas julen blev varm och fylld med kärlek

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack min vän! Jag har haft en bra jul, nu på annandagen är jag ensam hemma hos mig. Jag hoppas att du också har haft en jul som var varm och kärleksfylld! Det har jag!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.