Natten mellan den 14 och den 15 november 2016: Kramper och smällar


 Kära dagbok…

 

Solen sjunker i Vättern

En sån här glödlampa skulle en ha… Fast här är solen faktiskt på väg ner i Vättern.

Om natten ska en sova. Och tro mig, jag gjorde mitt bästa under de senaste mörka timmarna på dygnet. Fast inte gick det nåt bra, direkt… Jag var nog mer ur sängen än i. Det blev sen sänggång. Jag hade svårt att komma till ro trots att jag var övertrött (det var säkert skälet till att jag inte kunde slappna av), men runt halv ett släckte jag lampan på nattduksbordet. Strax slumrade jag till – och vaknade med ett tyst illvrål: kramp i vänster knäveck! Hur 17 kan en ha kramp i ett knäveck?! Nåja, jag hade det. Ont gjorde det som tusan, så det var bara att försöka kravla sig ur sängen och sträcka ut benet. Sen drack jag vatten, för mammakusinen K sa på minnesstunden att kramp i benen ofta beror på att en har druckit för lite.

Två kassar med glödlampor

Glödlampor finns, men det gäller att hitta fungerande sådana när mörkret är kompakt.

Nytt försök. Slumrade till. Tyst illvrål igen, den här gången över kramp i höger stortå. Upp ur sängen. Försökte tända lampan på nattduksbordet – PANG! Där exploderade den! I hastigheten ur sängen rev jag nästan ner en tavla, snubblade över en kartongbit som stack fram under sängen (jag har lagt tomma flyttkartonger där) och föll nästan över mammas TV som står lite dumt till i sovrummet. Med krampande stortå försökte jag hitta en ny glödlampa. Inte det lättaste. Den första jag provade funkade inte, ej heller den andra. Tredje gången gillt och det varde ljus! Väldigt mycket ljus, så glödlampan är säkert för stark. Men jag orkade inte fortsätta leta.

Tja, krampen fortsatte av och till i olika lemmar under natten. Till sist somnade jag säkert av ren utmattning. Jag sov ända till klockan kvart i åtta i morse. Trött… Jag har vikt ren tvätt och lagt för strykning i en tvättkorg. Önskade mig en mangel, men var 17 skulle en sån få plats i detta redan överlastade hem? En ny maskin tvätt jobbar medan jag har läst jobbmejl och skrivit detta. Strax ska jag skriva ytterligare ett inlägg om Fästmöns och min sista måltid i Motala i lördags kväll. Sen blir det dusch och lite plock innan jag åker till jobbet med sjukintyget, gör ett par ärenden (köper glödlampor som PASSAR, bland annat!..) samt åker till Annas snälla mamma och hennes L. för att betala flyttbilen. Om de har tid, förstås. Jag ska ringa först och kolla.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.