Onsdagen den 9 november och torsdag morgon den 10 november 2016: Aptit och oro


 Kära dagbok…


Det går bättre att äta. 
Det var som om det lossnade i helgen när jag var hos vännen Mia och fick så god mat. Och drack vin… Igår åt jag filfrukost och västerbottenpaj med grönsaker till lunch. (Fast jag glömde fota lunchen.) Till kvällen åt jag en lättare middag bestående av två mackor, ett glas mjölk och kaffe. Det betyder att jag har en bit kyckling och en halv ask potatissallad kvar till torsdagsmiddag.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Så ja. Det går bättre. Aptiten är lite mer än tidigare. Krafterna återvänder, men sorgen… Den är lika kompakt som tidigare. Lika… lamslående vissa stunder. Och på fredag är det dags att säga hej då till lilla mamma. Tyvärr ställer snöhelvetet i Uppsala- och Stockholmstrakten till saker och ting. Jag är orolig, orolig för dem som ska komma neråt landet på fredag i bil och per tåg. Tanken på att det skulle hända dem nåt… Eller att Fästmön inte kommer fram i tid… Att jag ska få gå fram till kistan ensam… Jag tror inte att jag klarar det. Oro! Det är min sorgs kompis just nu. Inte blev det bättre av att Anna halkade utanför sitt jobb igår och stukade foten. Blå och svullen är den, har jag sett på bild. Stackars älsklingen! Men hon bröt sig inte, alltid något. Trygg är jag emellertid inte förrän hon är här hos mig. Jag känner mig så vilsen utan Anna.

Sol över Vättervatten i november 2016

En and som är lika ensam som jag utan Anna trots andra änderi närheten.

 

Torsdag… Jag ska halta upp till stan (ja, jag har skoskav, ont i en tå och ont av hälsporren) när jag har duschat och tvättat håret och inhandla nåt gott på Skafferiet (<== har ingen webbplats utan finns bara på Fejan) och Systembolaget. För fredagen har ju en kväll och förhoppningsvis är Anna hos mig då.

Dagarna springer framåt trots att jag knappt gör nåt. Jag bara är. Vännen FEM tittade in en stund igår kväll, men efter lunchen med vännen Jenny passerade dan och jag vet inte vad jag gjorde av den. På sätt och vis längtar jag hem till Uppsala. Samtidigt vill jag inte att veckan tar slut för då är det… slut. Över. Borta. Inget föräldrahem. Ingen bas kvar i Motala. Bara en grav.

Jag får en del kommentarer och mejl från vänner som läser här och blir ledsna. Kära vänner, var inte ledsna för min skull. Gå i stället och klappa på nån älskad – i morgon kan det vara försent. Och glöm inte bort att det finns en sol även i november.

Mina klappar idag går till före detta kollegan och vännen E som säger hej då till sin pappa för sista gången i eftermiddag.

Novembersol i vattnet

Även i november finns det en sol.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 9 november och torsdag morgon den 10 november 2016: Aptit och oro

 1. åsa skriver:

  Stackars Anna, hoppas foten blir bra fort 😦
  Bra att du äter, även om det inte är lika stora portioner som förut.
  Idag ska jag och maken på föreläsning med Annika Östberg och jag är väldigt förväntansfull, vet ju att du tyckte hon var intressant att lyssna på.
  Fram till fredag har säkert alla större vägar blivit helt farbara, så det kommer nog inte att bli några problem att ta sig till Motala.
  Ha dé!/Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Idag är Anna hemma från jobbet, fick jag just veta, för hon kan inte böja på foten, stackarn!

   Jo, jag försöker äta, lite är bättre än inget.

   Hoppas föreläsningen är bra. Vi satt som tända ljus när vi lyssnade på henne.

   Det verkar som om snön drar sig norrut och för mina nära och kära som reser från Uppsala och Stockholm verkar det lite mer hoppfullt. Men jag är orolig ändå och förstår nu hur mamma och pappa kände det när jag var ute på vägarna i vintertid…

   Kram!

   Gilla

 2. SoP skriver:

  Men visst blir jag sorgsen själv av att veta hur du sörjer. Vet inte om det är bra eller dåligt, men mitt kommer mer i tankarna nu. Det är nog bra för jag vet inte vart min sorg tog vägen. Och visst klappar jag på mina kära ☺ Kram till Dig och Anna och önskar era fötter bättring.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Att stänga in sorgen fungerar inte så bra för mig. Så gjorde jag när pappa hade drunknat, för jag var tvungen att vara stark eftersom mamma höll på att klappa ihop efter händelsen. Sen kom sorgen ifatt mig och det slutade med att jag mådde dåligt väldigt lång tid efteråt. Jag inser att jag även den här gången lär vara ledsen under lång tid. En tröst i det hela är i alla fall att mamma och pappa nu får vara tillsammans – mamma var så ensam de sista åren.

   Så sörj en stund till, men låt inte sorgen ta över och bedöva dig, är mitt oombedda råd. ❤

   Kram till dig och min fot är ju som den är, det är värre med Annas som ska klara spring på jobbet nästa vecka…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.