Tisdagen den 8 november 2016: Barmhärtighet och otålamod


 



Kära dagbok…


Så väldigt bra mår jag inte, men det kunde vara värre. 
Det värsta är mitt otålamod med folk. Jag blir snabbt irriterad och trött på folk. Tycker att folk är babbliga, svamliga, intresserar sig för konstiga saker och lovar saker de inte håller. Svikare. Och varför envisas folk med att följa mig på Twitter??? Jag existerar ju inte där mer än att jag låter WordPress puffa för mina blogginlägg och Instagram för mina foton. Just nu känner jag mig… allergisk mot Twitter.

Pepparkakshjärtan

Det finns barmhärtiga människor. Hjärtegoa.


Men det finns människor som är barmhärtiga.
Människor som ställer upp, som visar… barmhärtighet. Hjärtegoa. På seneftermiddagen ringde en av dem, vännen Mia, och bjöd över mig på fika och prat när hon slutat sitt jobb. Skön och avslappnad stämning, vi pratade om normala saker, gemensamma bekanta och så sparkade jag in Mia på Instagram. Jag tycker att du ska följa @marilo2504 där och peppa henne så hon lägger ut en massa fina, roliga och bra bilder!

Middag med kyckling

Jag lagade mat i kväll. Hälften är kvar till i morgon.

Jag var hemma i mammas lägenhet nånstans mellan halv åtta och åtta. Då dukade jag fram middag – grillad kyckling och potatissallad, en bit Brieost, lite bröd och ett plastglas med vin. Jag fick i mig halva kycklingen, halva asken potatissallad, lite ost och ett par tuggor bröd. Vinet slank ner lättast. Det värmde mig. Värmd blev jag också av att prata lite mer med Fästmön. Sen kollade vi Dicte på TV4 och kommenterade via sms.

Nu både längtar jag till och fruktar fredag. Anna och jag ses igen, men det är också mammas begravningsdag. Nu vet jag cirka 15 personer som kommer. Det värmer mig. Barmhärtighet. De visar mamma sin respekt.

 

I morgon ska jag ringa mammas försäkringsbolag, kanske luncha med vännen Jenny och eventuellt inhandla ett bälte så att byxorna inte trillar av mig. Stort och smått alltså. Och så har jag ont i häljäveln igen. Baskat!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.