Tisdag morgon den 1 november 2016: Regn och blommande kaktus det enda normala med mitt november


 Kära dagbok…

 

November 2016 i min fotokalender

November 2016 i min fotokalender.

Det var dags att vända blad i fotokalendern i morse. Bilden är mörk och visar stora regndroppar på en fönsterruta. Jag kan inte låta bli att undra om mamma tittade på alla bilderna – hon fick nämligen också ett exemplar av kalendern i julklapp förra året. Jag vet att hon inte gillade bilden för juli månad. Det är en wefie som jag tog på henne och mig när vi firade hennes 79-årsdag med att dricka kaffe med nåt gott till på en uteservering i Vadstena. Nu kan jag inte låta bli att undra om jag nånsin kommer till Vadstena igen… Eller Stöllestan, som den också kallas efter Birgittas sjukhus, BS, motsvarande Ulleråkers sjukhus här i Uppsala. Så mycket till mentalsjukhus finns inte kvar varken i Vadstena eller Uppsala. Det närmaste stöllar en kommer i Vadstena numera är rättspsykiatrin med en chef som innan detta uppdrag arbetade som bilförsäljare och taxichaufför. Dock har chefen, vad jag vet, erfarenhet av att arbeta som skötare. Det kan nog behövas på en sån post.

Novemberkaktus med knoppar

Det enda normala med november 2016 är att min novemberkaktus har knoppar. Den lär blomma när jag är i Motala och begraver min mamma.

November 2016 blir inte alls som jag hade trott för min del. Månadens höjdpunkt var att fira vår åttonde förlovningsdag (den 8 november) den 12 november med att gå på en konsert här i Uppsala med Eva Dahlgren. Fästmön överraskade och hade köpt biljetter. Nu har Anna fått sälja biljetterna till halva priset. I stället blir det så att vi är 30 mil ifrån varandra. Jag tillbringar förlovningsdagen med bland annat en jurist som då gör mammas bouppteckning. Och den 12 november är dan efter mammas begravning. Då är både Anna och jag i Motala. Jag ville ha en dag att landa på efter begravningen. På söndagen sen packar vi ihop det sista i mammas hem och far hem till Uppsala med grejorna tack vare Annas snälla mamma och hennes L.

Oktober blev ju inte heller som jag hade trott. Min mamma somnade in på morgonen på min ex-frus födelsedag. En knapp vecka senare, den 19 oktober, på pappas födelsedag, satt jag på begravningsbyrån tillsammans med Anna och skulle välja kista, urna och allt därtill. Det var så overkligt, absurt, minns jag.

Regn på ruta med persienn

Novembernormalt.

Ytterligare en sak är emellertid normal med november 2016: det regnar. Vännen FEM berättade igår kväll att det regnade nere i Motala. Under natten kom regnet hit. Det innebär att jag tar bilen bort till Annas snälla mamma och hennes L som bjuder mig på lunch idag. Jag gillar regn, men det är inte så kul att komma genomblöt när en är bortbjuden. Fast värre är det att det ska snöa i morgon när jag ska köra. Det gillar jag inte. Förresten ska det visst komma snö redan i kväll här i Uppsala. Då får jag träna när jag åker ut till Sävja och skjutsar hem Anna från jobbet.

Nu ska jag rulla igång min dag genom att flytta på lite möbler och tavlor för att göra plats för det som kommer från mamma. Jag tycker fortfarande att det är förfärligt, men det måste göras. Mammas hem måste vara tömt och städat den 30 november. Sen har jag ingen bas kvar i Motala.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag morgon den 1 november 2016: Regn och blommande kaktus det enda normala med mitt november

 1. Här kom första snön idag. Tur du ändå är förberedd och har bilen klar.

  En av blommorna jag tog med från mammas lägenhet var just en novemberkaktus, jag har aldrig ägt någon själv. Den blommar för fullt just nu, så glad att den gör det trots flytt, den hade inte ens knoppar när jag tog hem den.

  Kör försiktigt i morgon nu, säger det fast jag vet att du gör det ❤

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det ska snöa både här och i Motala i morgon, men bromsarna är nu fixade och vinterdäcken, med bra mönsterdjup, är på.

   Mamma har flera orkidéer och jag ska se om nån eller ett par av dem vill flytta med till Uppsala.

   Tack för din omtanke! ❤ Jag kör efter väglag, väder och trafik och jag har ingen tid att passa i morgon.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.