Lördagen den 13 augusti 2016: Nytta och nöje


 Kära dagbok…

 

Ett glas whisky

Ett glas Lapphroaig.

Helgerna går så fort. Jag tänker på fredagskvällen att jag har två hela, lediga dar framför mig. Och så planerar jag allt jag vill och ska göra. Sen… går passerar de två dagarna så snabbt. Mitt mål är att hitta balans mellan nytta och nöje. Det är saker jag behöver göra, men en av aktiviteterna är också att vila efter arbetsveckan och hämta krafter inför den nya arbetsveckan som startar på måndag. Trots att tiden går fort känner jag mig ändå nöjd med blandningen. För en gångs skull unnade jag mig några droppar Laphroaig i kväll. Flaskan har stått i mitt barskåp i flera år. Whiskyn var lika rökig och god som jag hade föreställt mig, men också rätt stark. Det räckte med ett par munnar… Men vi tar väl dan från början ändå…

Mitt nya täcke var underbart fluffigt att sova med, fast rätt varmt. Jag sov ändå ganska bra och vaknade inte riktigt förrän klockan var åtta. Som alltid på helgerna skuttade jag upp och satte på kaffe. En mugg riktigt svart java följde med in till sovrummet där jag läste ut Den verkliga brottslingen. Sen valde jag en ny bok och det blev Christoffer Carlssons Mästare, väktare, lögnare, vän som kom ut förra året. Pocketboken kom ut i januari och jag köpte den i våras. Den fick stå lite för länge på en av mina TBR-hyllor*, men nu var det dags att plocka fram och öppna den.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Antik o Auktion Frukt o mandel ett glas rödvin

Perfekt lördagseftermiddag med ett glas zinfandel, Antiktidningen och några rader frukt & mandel.

På förmiddagen ringde jag Fästmön innan jag plockade med mig sopberget ut till soprummet. Därefter blev det en lyckad affärsresa och ett loppisbesök. Hemma efter shoppingen gjorde jag som ”alla andra”, det vill säga körde in med bilen på gården. Dessvärre har jag ingen barnvagn, så jag fick bära mina inköpta varor. Två vändor gick jag också ut med elektronikskrot till bilen. Skrotet placerade jag i en särskild behållare för detta i vårt soprum. Vid det laget var jag högröd i ansiktet och när jag kom tillbaka in drack jag en liter vatten. Sen ringde jag mamma och skrapade fram en Trissvinst på hela 30 spänn. Och sen… hällde jag ner mig i bästefåtöljen för att läsa senaste numret av Antiktidningen som kom i veckan. Till det blev det ett glas zinfandel och några rader Marabous frukt & mandel. Ljuvligt gott! 

Det stod inte på förrän det var dags att fixa middag. Jag hade tagit ut tre kycklingchorizo ur frysen, för se frysen behöver bli så tom som möjligt. Min plan är nämligen att frosta av eländet i morgon. Det är urdumt och helt fel att göra det när det fortfarande nästan är sommar, men dörren går knappt att stänga på grund av isbildning, så jag har inget val. Korvarna slank ner fint med bröd, räksallad, inlagd gurka och en kall starköl.

Chorizo med bröd öl och bok

Kycklingchorizo med bröd, räksallad och inlagd gurka med en starköl och bok blev finfin lördagsmiddag.


En ska inte förta sig. 
Efter maten kollade jag på gårdagens avsnitt av Tyst vittne. Det var ganska långt, men blev kortare eftersom jag kunde snabbspola förbi all reklam. Därefter var det dags för Indian summers på SvT1. Senare i kväll går filmen Skeleton Key (2005) och jag funderar på att titta på den om jag kan hålla mig vaken.

Jag smorde in min fot med salva eftersom jag tyvärr har fått eksem av klistret på tejpen jag använder för hälsporren. Så länge eksemet är kvar vill jag inte tejpa foten, vilket gör mig aningen rörelsehindrad.

Lite då och då under dan och kvällen har jag läst i min nya bok på gång. Den verkar vara riktigt bra. Jag var inte så impad av Christoffer Carlssons första Leo Junker-böcker, men de blev bättre i mitt tycke. Den jag läser nu har börjat riktigt bra.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Jag är väldigt nöjd med min lördag 
och känner mig avslappnad. Det enda uppstressande var att mejlen la av i kväll igen. Jag vet inte vad de håller på med på Spray.se men se sköta sina servrar och system verkar inte vara deras starka sidor. Jag har i alla fall gjort vettiga saker som att köpa grejor till bra priser till hemmet och kasta elektronikskrot. I morgon tar jag sovmorgon igen innan jag griper mig an frysen.

Jag gissar att En och Annan har läst ända hit. En och Annan får gärna skriva en rad i en kommentar och berätta om vad de har gjort denna lördag.


*TBR-hyllor = ett hyllplan som innehåller ”Books To be Read”, alltså olästa böcker

 


Livet är kort. Det gäller att förvalta tiden väl. 

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördagen den 13 augusti 2016: Nytta och nöje

  1. SoP skriver:

    Ja vad 17 gjorde jag igår? Disk,frukost och Sommar, tvätt, bädd, ut med katter, tidningar och korsord, middag, disk och tv. Plus ont i magen 😐

    Gilla

  2. lisa skriver:

    Tänkte på en stor loppis, men struntade i det, regn, regn, och åter regn. Och dååå lyckades jag få på mej kläder och tog tag i matlagning. Gjorde palt.Orkar inte, eller rättare sagt, ids inte göra palt på veckan. Tar ju sin tid. Sen muffins med marsan i smeten, och en klick hallonsylt på. Blir alltid såå sugen på att baka när det regnar, eller snöar, eller är allmänt dåligt väder.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.