Den felande länken


Ett inlägg om en bok.


 

Den felande länkenFörfattaren Stefan Tegenfalks böcker om poliserna Gröhn och de Brugge upptäckte jag för inte alltför länge sen. De två första delarna, Vredens tid och Nirvanaprojektet, läste jag i början av förra året. Nu har jag just läst ut den tredje och avslutande delen i trilogin där de arbetar med fallet där tillsynes vanliga människor får spel och blir galna mördare, Den felande länken.

Det är väldigt bra att få en resumé av de två första delarna i början av boken. Det var ju ett tag sen jag läste dem och läser en många böcker behöver en bli lite påmind om handlingen om en ska läsa uppföljare. Walter Gröhn har blivit fråntagen utredningen och Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från den. Men självklart kan de inte låta bli att nysta i fallet ändå. Detta leder till såväl kärlek som droger och datorbrott – och i slutet till en jakt på en mördare som inte drar sig för att ha ihjäl folk. Slutet är ganska utdraget, men otroligt spännande.

Jag tycker att boken är bra, men lite seg bitvis. Det händer inte så mycket och sen plötsligt är det som att en propp går ur. Samtidigt känns detta realistiskt – jag kan tänka mig att verkligt polisarbete är precis så här utdraget: långsamt utredningsarbete och snabba, akuta puckar.

Språket och sättet att skriva tilltalar mig. Kapitellängden är lagom. Men jisses så många korrekturfel det är i pocketupplagan, utgiven av Massolit Förlag! En ska inte lita för mycket på rättstavningsprogram. Här är några exempel:

Detta bildspel kräver JavaScript.


Korrekturfel drar alltid ner mina omdömen. 
Men jag tycker att det här är en bra bok och slutomdömet blir ändå högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort. Att fela är mänskligt. 

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.