Fredagen den 29 juli 2016: Gott och blandat… eller i vart fall lakritsgodis


 Kära dagbok…

Lakritsgodis

Godis från Hjärtat till Toffelnäven!

Ryktet på jobbet gick snabbt igår: det fanns godis i Hjärtat*. Och trots att det bara var torsdag OCH att jag hade ätit pizza till lunch hastade hasade jag dit. En rejäl Toffelnäve liquorice allsorts, anglosaxiskt lakritsgodis, följde med tillbaka till kontoret. Sen tuggade jag i mig alla bitar samtidigt. Självklart såg jag ut som en hamster, men nån sån bild får du inte se. Du får bara en bild på själva godiset – ett godis som egentligen är snyggare att se på än godare att äta, enligt mig som föredrar salt lakrits och inte söt dito.

 

Glass och kex

Svensk glass och anglosaxiska kex till Toffelmagen.

Jag klarade mig fram till kvällen. Ett ösregen ingav falska förhoppningar om svalare väder. Det tog nån timme så var solen framme igen. Jag häckade i vardagsrummet där jag lät min dator vara den lap top den är. Mamma fick ett telefonsamtal innan jag åt ett par smörgåsar. Dessa gjorde att jag klarade mig fram till 21-tiden. Då behövde Toffelmagen nåt IGEN. Det blev svensk vaniljglass med krossad choklad och anglosaxiska kex till Agatha Raisin klockan 21. Jag gillar verkligen den TV-serien, som jag tycker är en kvinnlig version av Morden i Midsomer. Här förekommer också lustifika mordsätt, men också aningen mer humor.

 

Bok och kaffe

Morgonsysslor vid Toffelköksbordet.

Natten blev het och kort. Naturligtvis sov jag som bäst i morse klockan sex när jag skulle kliva upp. Jag hade nämligen lovat att plocka upp en pendlande kollega vid centralen som tack för att vi får låna en kattbur under Fästmöns flytt på måndag. Detta medförde att jag fick gå upp lite tidigare. Det brukar inte vara nåt problem – jag vaknar alltid före alarmet som tillrar igång klockan 6.30. Men i morse var det… trögt… Morgonen inleddes på sedvanligt sätt med svart kaffe och läsning till frukostfilen vid köksbordet. Sen strulade såväl ena linsen som magen, så jag kom några minuter sent ner till centralen. Då hade jag emellertid hunnit notera att jag faktiskt skymtade såväl klocka som temperaturmätare på displayen i bilen. Men bara skymtade, det var knappt läsbart. Märkligt det där…

Kattbur

Lucy, formerly known as Lucifer, ska få åka kennel cab på måndag. Den här borde killen få plats i!


Morgonens första möte var snabbt avklarat.
Före och efter det hann jag bearbeta ett textunderlag som jag hade väntat på i två dar. Det kom fyra minuter innan jag slutade igår. Nu lär det bollas ett par gånger mellan mig och ursprungsförfattaren innan jag kan skapa ett förslag på en intranätsida. Men min underlagslämnare hann inte se mejlet med min textbilaga förrän i eftermiddags, så vi kom överens om att min del av arbetet fortsätter först nästa vecka.

Jag bjöd in R till förmiddagsfika, för jag är alldeles ensam borta i min hörna. Det blev en trevlig stund med mycket utbyte av såväl yrkesmässiga som personliga tankar. Fast det började med att vi fick jobba – på lite olika håll. Plikten framför allt, liksom…

Fika på jobbet

Så här kan det se ut när vi fikar på jobbet – ingen fikar utan är iväg och jobbar. 

 

Morotskaka

Snyggorange morotskaka.

På lunchen tvingade jag R att umgås igen (h*n var inte svårövertalad). Vi drog till Logensysteruniversitetet. Dagens firre var ursmarrig, men jag hann inte med att fota den eftersom restaurangansvarig för dagen kom och slog sig ner med oss en stund – medförandes var sin halva snyggorange morotskaka! Min favoritkaka, säger jag bara! Och det är ärligt talat den enda gången jag äter morötter – de måste liksom ligga ovanpå en kakjävel för att jag ska få i mig skiten dem. Gott som fasen var det, men paltkoman lät inte vänta på sig. Magen hade inte gått ner i omfång när jag sladdade (nåja…) in hos naprapaten för att få laserbehandling av min hälsporre, nålar i hålfot och vad samt grym massage av den senare också.

 

 Under ett träd

I skuggan under ett träd…

I kväll ska jag BARA SLAPPA (ha ha ha, det vet vi ju hur det brukar bli…). Helst skulle jag vilja ligga i skuggan under ett träd i min egen trädgård i stället för att reta mig på hänsynslösa självdödaresomävengörandrasjuka**. Nu blir det inte så. Jag får drömma om det. Jag läser min bok på gång och de bloggar jag följer i stället. Men klockan 21 bänkar jag mig framför TV:n. TV4 har uppenbarligen fattat det här med att fredagsdeckare är BRA och nåt som tittarna vill ha. De kör igång en säsong av Tyst vittne från 2015. TACK OCH HURRA!

 

 


*Hjärtat = ett centralt ställe på jobbet

**självdödaresomävengörandrasjuka = rökare


PS
Det fanns godis kvar i Hjärtat…

 Karameller

Jodå, det fanns kvar lite godis!

 


Livet är kort. Goda människor är goda. Dem samlar jag på.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 29 juli 2016: Gott och blandat… eller i vart fall lakritsgodis

 1. etuna1 skriver:

  För många år sedan hade min syrra ett liknande fel på instrumentbrädan i hennes bil. Instrumentbrädan var i och för sig analog men belysningen var jättesvag. Vi upptäckte felet då jag åkte med henne en kväll… Jag fick med jämna mellanrum lysa på instrumentbrädan med en ficklampa för att kontrollera hastigheten.
  Så åkte vi i ca 30 mil ända tills jag råkade se att ett mystiskt reglage. Jag vred lite på reglaget och vips så hade vi belysning igen. Reglaget var tydligen någon slags dimmer för instrumentbrädan.
  Felet var med andra ord väldigt lätt/ billigt fixat men pinsamt att vi inte sett reglaget tidigare. :/
  Har haft fel på imstrumentbelysningen i min egen bil också…en SAAB av äldre modell som numera är skrotad. Innan jag fixade det så blev jag väldigt duktig på att höra hur motorn lät vid olika växlar, varvtal, hastigheter mm vilket jag har nytta av idag då jag ofta hör ganska snabbt om något låter konstigt i bilen (=fel som uppstått/ håller på att uppstå).

  Nu låter ju ditt fel tyvärr som något som inte kan lösas genom att vrida på ett reglage….men hoppas kan man ju i alla fall 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det skumma för min del är att bara en del av displayen har lagt av, typ nedre högra delen. Jag har kollat reglage, men det gör ingen skillnad. Personligen misstänker jag nåt glapp och hoppas väl på det också, det låter billigast. Vi får se vad felsökningen på mellan 500 och 1 000 kronor ger nästa fredag.
   På en av mina gamla bilar, en Ford, la hastighetsmätaren av, men den var inte digital som den som jag nu har är. Det var ändå svinigt dyrt att byta den… 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.