Söndagen den 24 juli 2016: Sorg, godsaker och flyttbestyr


 Kära dagbok…

 

Walnut whip

Till min pappa Socker Conny.

Om livet vore som en Walnut whip skulle det vara fint. Men inte hela tiden – då skulle en inte uppskatta de fina stunderna. Den här söndagen har varit lite tung, ledsam och sorglig. Dessa årsdagar… Jag kan inte ens lägga en blomma på hans grav idag, det är för långt att åka. Mamma och jag har telefonerat i kväll och hon kan inte heller ta sig till graven. Min lilla pappa, idag är det tio år sen han lämnade oss. Nog tror jag han känner att vi tänker på honom extra mycket den här dan. Och den där Walnut whipen, pappa, den är till dig också! Vår familjs egen Socker-Conny, det var du.

Det har varit otroligt varmt de senaste dagarna. Nattetid har jag sovit med takfläkten påslagen på högsta varvantalet. Egentligen gillar jag inte det, för luften blir så torr. Men jag är glad och tacksam att jag har den där takfläkten när hettan är som den är.

Takfläkt

Jag är glad och tacksam över takfläkten.


I morse läste jag ut Skymningslandet
En sån märklig bok! Eftersom den har Uppsalaanknytning skrev jag en version av inlägget till UppsalaNyheter också – med påföljd att Pe svarade och även tackade ja till en lunchdejt i morgon. Nu är det verkligen min tur att bjuda på lunch! Det ska bli roligt att träffas och prata en stund. Jag har alltid så mycket för mig att jag ofta får säga nej till Pe. Extra kul att han då sa ja. Pe och jag lärde känna varandra under De sju svåra åren. Han gav mig en bit av min självkänsla tillbaka eftersom han uppskattade – och fortfarande uppskattar, uppenbarligen! – mitt skrivande. Sen tror jag han gillar att då och då dela med sig av de böcker som hoppfulla författare sänder till redaktionen. Jag är nog en större bokläsare än Pe, nämligen. Jag hann läsa några sidor i min nya bok på gång, förresten, innan jag tog tag i dagens uppgifter. Sofie Sarenbrant har blivit en av mina nya favoritförfattare i deckargenren!

Böckerna Skymningslandet och Tiggaren

Bokbyte idag!


Det blev arbete utfört även idag på vilodagen. 
Den sista gardinkappan, som är tudelad, skulle strykas och sättas upp i vardagsrummet. Det är nog värsta fönstret, för i vardagsrummet är det trångt och dåligt med svängrum – och fullt av sköra saker. Men allt gick bra. Nästan. När jag hade fått upp långstångshelveten utan att axlarna gått ur led, upptäckte jag att den kortaste gardinkappan var uppsatt i övre kanalen i stället för i den nedre. Det var bara att bita i det sura äpplet och tar ner skiten, göra om och göra rätt.

Vardagsrumsgardinen

Uppe! Ful bild, jag vet, men jag vill ändå skryta om att jag fick upp långstångshelveten med gardinjäveln.

 

Frukost med bok

En rejäl äggfrukost.

Jag strök en fönsterremsa som var torr och ren till köksfönstret också och ett par jeans, men sen tog jag frukostrast. På förmiddagarna är det nämligen behagligt ute på ballen* och en kan sitta där utan att svettas ihjäl. Eftersom jag skulle åka ut till Fästmön och hjälpa till att slänga grejor grundade jag med en rejäl äggfrukost.

Ute hos Anna var stora delar av hemmet nerpackat i lådor. Katterna var slöa och inte till nån större nytta, så de fick stanna hemma medan vi slängde skräp och åkte och handlade. Anna ser rätt slut ut och jag har nog anat att tårarna har varit nära ett antal gånger den senaste tiden. Men jag påminde henne om hur det var när hon flyttade till Himlen. Tårarna hon grät var för att hon hade det så torftigt, så ont om grejor. Barnen hade inte ens sängar. Det första möblemanget blev sen bland annat en stenhård soffa, som nu tack och lov är utbytt.

Anna

Den mest älskade.

Det blev bullfika på eftermiddagen på Annas balle**. Där är det ju alltid sol, men några moln drog förbi och det kom till och med ett par, tre droppar regn. Sen blev det varmare än innan.

Katterna var så slöa. Mamma Mini föredrog ett krypin inomhus, Citrus skuttade upp på en stege och la sig överst och Lucifer låg som en matta lite här och var på golven. Utom när han jagade getingar…

Dagen för flytten närmar sig. Vi får verkligen hoppas att det inte är så här varmt och kvavt som det har varit idag. Samtidigt vill vi förstås inte att det ösregnar. Den senaste prognosen talar om perfekt väder – mulet och runt 20 grader. Alla inblandade i flytten verkar redo. Jag ska till naprapaten på fredagen innan och få behandling OCH foten tejpad av en expert. Det känns bra, för just nu luftar jag den sen igår kväll, det vill säga går utan tejp. Det gör vansinnigt ont att bara ta ett par steg.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Det börjar bli dags att fixa middag. 
Ursprungligen hade jag tänkt mig lax, men jag har ingen lust att grilla lax i pannan på spisen i den här hettan, så det blir kycklingchorizo i ugnen med bröd och räksallad.

Det är dags att plocka fram jobbväskan och jobbkläder igen. Och vet du, DET är jag OCKSÅ glad och tacksam för! 


*ballen = balkongen

**Annas balle = Annas balkong

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.