Blåklockor som klingar på natten


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

Ett inlägg om första delen i en serie pusseldeckare om mord vid Göta kanal.



Linda Rakkas bok Blåklockor som klingar på nattenTyvärr finns sen några år tillbaka ingen bokhandel i Motala.
Under midsommar 2024 visade det sig emellertid att ICA Maxi bland annat hade bra erbjudanden på ett urval pocketböcker. Jag slog till på två stycken. Först att bli läst var Blåklockor som klingar på natten av Linda Rakka, en ny författarbekantskap. Såväl bok som författare har lokal anknytning och det ger pluspoäng. Nu har jag också läst boken.

Ett antal personers vägar korsas. Dels är det Betsy och Sam, som driver att hotell/pensionat i fiktiva Sparvdalen vid Göta kanal, nära Linköping, samtidigt som de lever ett ruskigt dubbelliv. Dels är det John, som lovade sin mormor på hennes dödsbädd att lämna en ring till mormoderns syster Iris. Iris bor i Kaptensvillan i Sparvdalen – tror John. I stället upptäcker han att hon är spårlöst försvunnen och att nån annan har flyttat in. John bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt när det börjar ske fler märkliga saker. Ingen tycks gå säker. Och grannarna… Vilka är de egentligen..? John och hans följeslagare Teddie tar in på pensionatet. Frågan är om de överlever.

Berättelsen är underhållande och lite spännande utan att vara superblodig. Tyvärr är dessvärre karaktärerna stereotypa. Personerna är alltså typer som inte känns särskilt realistiska. Vidare hittar jag grammatiska fel, korrekturfel och lite sånt, nåt som drar ner omdömet. Bland annat blir en han en hon i meningen efter, prepositioner är inkonsekventa och felaktiga och så vidare. Kanske en rejäl redaktörsvända hade kunnat styra upp lite. Annars är det här inte dåligt i grunden. Jag vill ju veta hur det går och om mördaren kommer undan. Jag kanske ska ge ytterligare en del chansen?

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Morden vid Göta kanal-serien:

  1. Blåklockor som klingar på natten (läs inlägget ovan!)
  2. Svalor som ritar på himlen
  3. Snöänglar som flyger mot skymningen (kommer ut den 16 oktober 2024)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.