Onsdagen den 12 juni 2024: Hjälpsam (?) Toffla


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Morgonsol i juni på väg till jobbet

Morgonsol.

En solig morgon efter en bra natt. Jag var uppe ett par gånger, men inte på grund av kramp. Det är underbart att slippa den smärtan! Dessvärre har jag fått ont i vänsterfoten, så pass att jag undrar om det inte är en hälsporre på gång. Det vill jag inte ha, det har jag haft tillräckligt av, i båda fötterna, dessutom. Det var segt och jag provade all sorts behandling. Det tog flera år innan den ena foten blev OK. Under tisdagskvällen hade jag bara aningen känning av kramp i ena foten. Som tur var blev det aldrig nåt.

I stället hade jag en sms-dialog med en kompis som inte mådde så bra. Vissa människor är det inte svårt att bry sig om för att de bryr sig om mig. Alldeles för mycket känns det som ibland. Jag vill verkligen inte att mina goa vänner ska ta slut för att jag dränerar dem. I stället försöker jag ge tillbaka lyssnande och erfarenheter som kanske stärker och gör nytta. Hjälpsam? Kanske. Jag är inte allvetande. Jag försökte göra kompisens liv lite soligare.

Helga Trefaldighet baksida

Jag försökte vara hjälpsam.


På dagens jobbagenda stod tre möten på förmiddagen.
Då hinner man inte göra så mycket mer den tiden. Sista mötet avslutades emellertid tidigare. Jag hann hjälpa en arbetskamrat med en text. Och sen blev det plötsligt lunch.

Jobblunch med macka ägg yoghurt müsli varm choklad och boken Tio svenskar måste dö

Jobblunch med läsning.


På eftermiddagen vet jag inte riktigt vad jag gjorde.
Det var högt och lågt. Rätt som det var åt jag en glass bara för att. Det hindrade mig från att somna. Jag fick min översättning sent på dagen. Vi bestämde att jag ska publicera artikeln i morrn eller på fredag.

∼ ♦ ∼

Tre kycklingkorvar med bröd och tillbehör

Kycklingkorv med bröd, tillbehör och bok till onsdagsmiddag.

Vid hemgångsdags regnade det förstås. Himlen blev grå. Hemma på Saint Ollie stod mitt paraply och min regnjacka hängde på en krok där också. Nåja, det var inte värsta regnet och jag hade luvatröja och min orange jacka. Jag klarade mig hyfsat. När jag kom hem startade jag en maskin tvätt och vilade på sofflocket en stund innan det var dags att laga mat. I kväll blev det kycklingkorv med bröd.

I morrn kan det bli annan mat och AW. Vi har avslutning på eftermiddagen med enheten. Regnar det ställs det in. Det blir troligen regn. Kanske nån är sugen på att ta nåt att dricka och äta på lokal i stället. Om inte, sörjer jag inte för jag ska för första gången till Ölhallen på fredag.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det definitivt vila. Magen är orolig och jag är trött. Jag ska läsa när jag har hängt tvätt.

∼ ♦ ∼

Renovering valv till domkyrkan

Renovering behövs ibland av såväl byggnader som ensamma människor.

Jag har pratat med en annan kompis idag eftersom jag var lite bekymrad i samband med att h*n fyller år och det verkade som om h*n ville glömma bort det. Det är inte lätt att fira födelsedag när man är ensam. Samtidigt är h*n mindre ensam än jag eftersom det finns både barn och föräldrar i livet. Men ändå. Jag tycker inte att man ska tillbringa sin födelsedag ensam och det budskapet förmedlade jag till min kompis. Det gladde mig att kompisen lyssnade. När man har varit länge i ett förhållande känns det som om man behöver renovera sig, hitta nya traditioner – och ibland strategier att överleva. Se bara på vår domkyrka som har renoverats i etapper. Tornen var en historia i sig som pågick flera år. Nu har turen kommit till domtrappvalvet. Det kanske inte syns lika vitt och brett som tornen, men det finns där och det används. Ungefär som vi människor. Vi finns – även om vi är ensamma. Testa får du se om du tycker att det är jämförbart, kära dagbok!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 12 juni 2024: Hjälpsam (?) Toffla

  1. Fint att du är en sån fin vän, och peppar ❤ Det tror jag verkligen uppskattas.

    Hoppas er AW inte regnar bort, men annars får ni dra under tak, eller se fram emot Ölhallen senare i veckan 🙂

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Det är lätt att vara vän med vänner.

      Det finns en viss risk. Vädret är väldigt instabilt.

      Jag ska ta det lugnt med alkoholen och på Ölhallen blir det väl en eller två öl till maten. Max. Kanske. Eller..?

      Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.