Nationaldagen 2024: Mycket nytt, kattgos och en doft av sommar


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Visst gjorde jag lite mer igår kväll, men jag glömde faktiskt att fota. Ja ja, det blev det vanliga när jag är ledig dan efter – kvällskaffe med godis, ostassiett med ett glas vin (jag drack inte upp starkölen som jag öppnade till middagen) och ett avsnitt av McDonald & Dodds på SvT Play. Ytterligare en räkning betalade jag, för elen den här gången. Jag hade lite ont i fötterna, så jag körde två omgångar fotmassage också. Lyckligtvis hade jag ingen kramp i natt.

∼ ♦ ∼

Fil o medicinfrukost med Hopptimisten

Fil- och medicinfrukost, övervakad av Hopptimisten.

I morse vaknade jag vid sextiden. Det var bara att masa sig upp och fixa filskål och medicin. Det är tur att Hopptimisten övervakar mig. Jag var så jävla trött och ja, jag hade tur, jag kunde somna om precis som i söndags! Tydligen är jag utvecklingsbar, det vill säga kan lära mig nya saker.

När jag vaknade nästa gång visade klockan mellan åtta och halv nio. Jag fixade kaffe och serverade mig på sängen samt läste. Klockan var nog runt tio när jag klev upp. Men först kollade jag hjärtfrekvensen. Kurvorna var ganska jämna även idag och resultatet i siffror blev 80. Det är godkänt som vilopuls för mig.

Sen var det frågan vad jag skulle göra idag. Jag hörde av mig till Anna, som jag visste jobbade, för vi hade löst sagt att vi kunde ses och ta en drink/gravöl på stan. Det var inte riktigt väder för det idag, blåsigt som fasen och jag kände regnstänk. Sen kom solen också, men det var fram-och-tillbaka-väder och inte skönt för sittning på uteservering. Min plan dagtid var en tur till Fullerö handel (<== länk till tråkigaste webbplatsen!) för att söka efter ostkupa och pastaburk, så jag frågade Anna om hon ville följa med när hon slutat jobba för dagen. Det ville hon. Och då fick jag i stället min strykning av gårdagens tvätt gjord, vilket var skönt. Det var bland annat fyra skjortor och såna är aldrig roliga att stryka. Men nu är det gjort.

När strykningen var klar och Anna hade jobbat färdigt för dan åkte jag till Äldreboendet och hämtade henne. Vi drog direkt till Fullerö. Där fanns en massa fina och framför allt roliga saker… Ingen av dessa fick dock följa med hem till Saint Ollie:

Efter shoppingturen (jo då, jag handlade, återkommer till det nedan!) åkte vi till ICA Heidan och handlade. Jag hade glömt vitlökssmör till kvällens middag och behövde dessutom mjölk. Anna handlade också och hämtade paket. Sen åkte vi hem till Anna så att jag fick kattgosa med Citrus och Lucifer. Och fika. Anna bjöd på en jättesmarrig hemgjord bakelse med bär vars doft lovade sommar.

Vid 17-tiden åkte jag hem till mig. Det var inte svårt att få parkeringsplats idag heller. Jag har väl tur, gissar jag. Jag packade upp min shopping. Och nej. Jag fick varken tag i ostkupa eller pastaburk, så i morrn blir det en ny shoppingtur. Anna kommer hit efter att hon har varit och klippt sig på stan och ska hjälpa mig sätta upp kökslampan med en förlängningsarm. Efter fika far vi iväg på jakt efter kupa och burk till mig och en micro till Anna.

Men åter till dagen. Jag kom hem med några grejor, bland annat roligare salt- och pepparströare, en kruka till diskborstarna och några skyltar så att mina gäster vet vad som gäller.


Och när alla (tre) skyltar var uppsatta
var det dags att laga mat. Jag tog ett glas vin till maten och vatten till medicinen. Kalkonen blev jättefin. Det var inte fel att investera i en ny stekpanna. Potatisklyftorna lagade jag på nya grillplåten i nya ugnen. Mycket nytt nu…

Kalkon och klyftpotatis vin sås vitlökssmör boken So happy for you Hopptimisten

Nationaldagsmiddag.

Nu blir det kaffe och läsning och möjligen TV. Jag ska också vattna krukväxterna, för hur det än blev idag med vädret som tittade solen fram och en del slokar. I morrn väntar en ny härlig, ledig dag… Shoppingtur blir det efter lampmontering och fika. Tavelkartongerna tar jag en titt i på lördag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.