Onsdagen den 10 april 2024: Bang-bang


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Onsdagsmorgon med regn o oväder genom ett fönster

Ovädersmorgon på onsdagen.

Bang-bang! Eller bomelibom electronica. Tidigt i morse vaknade katterna och jag av åska, blixtar, dunder och ösregn. Första tanken var bilbrand igen (det var två bilar som tändes på i närheten tidigare i veckan). Andra tanken var krig. Som tur var var det ”bara” naturen, det vill säga oväder. Men naturen är inte så bara. Det är rejäla krafter där. Jag gick ut ur Bokrummet när jag konstaterat att det var åska för att se att katterna var OK. De var mycket oroliga och gick omkring i matrummet. Citrus hoppade upp i fönstret – och ner igen. Lucifer strök mera runt väggarna, den lille mesplutten.

Så småningom gick jag och la mig, men slumrade bara lätt. Kände mig inte så trött ändå när det var dags att gå upp, för jag hade ju gått till sängs redan vid 21-tiden igår. Då slocknade jag ganska snabbt.

Idag blev det en rätt hafsig frukost. Det blev inga go-fikor under dan heller, för idag jobbade jag på jobbet. Men jag hade en lunch inbokad med Lisbeth, som egentligen heter nånting heeelt annat. Och det var nog så gott, det, såväl mat som sällskap. Jag behöver såna som Lisbeth i mitt liv! Hon äter lunch med kniv och gaffel, dessutom. På väg till lunchen träffade jag många andra bra människor. Flera luncher bokades eller ska bokas in framöver.

 

Träbänkar på sniskan

Bänkarna får illustrera yrseln.

Så trött var jag inte idag, som sagt, men andfådd och lite yr. Inte hjälpte det heller att jag fick springa runt i Segis på morgonen och leta efter bubbelvatten som tycktes vara slut till och med i lunchrummet. Men det fanns i pentryt på plan två, det vill säga samma plan som lunchrummet, i våningen under min arbetsplats. När jag sen skulle tillbaka till skrivbordet gick jag en trappa ner i stället för en trappa upp – med påföljd att jag ju då fick gå två trappor upp strax.

Snurrandet i skallen höll i sig hela förmiddagen. Bilden på bänkarna får illustrera lite hur det kändes, så kanske det blir mer begripligt för dig, kära dagbok.

Jag hade en del skrivjobb idag. Förmiddagen var vikt åt tyst aktivitet. Det finns en sån njutning i att skriva och höra andra knacka, bang-bang, på datorns tangentbord!

Utöver det hade jag ett par möten via Zoom och ett kort IRL. Jag passade på att göra ett antal uppdateringar på jobbdatorn också. Det gick bra och ganska snabbt.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan not crying

Träning i att inte släppa fram tårar.

Main Street börjar saker och ting ”dra ihop sig” till det som jag inuti kallar för bang-bang (egentligen The Big Bang). Hittills lyckas jag för det mesta skjuta ifrån mig att Anna och katterna faktiskt flyttar nästa vecka och jag blir ensam kvar i två veckor. Ensam blir jag ju sen också, fast då kommer jag till nånting nytt. Men igår kom ett mejl från mäklaren om nyckelhantering, nåt som krävde att jag tog en kontakt idag eftersom vissa företag (inte mäklarens!) inte fattar att webbplatser måste uppdateras med aktuell basinformation såsom öppettider och fungerande mejladress. Utöver det är det Annas födelsedag i morgon och den firar hon på söndag med sin familj, den som också inkluderar hennes exman sen 17 år tillbaka eller vad det är. Även jag är numera ett ex, men jag är inget sånt ex som tänker hänga mig kvar. Lite larvig stolthet, så där. Fast jag firar Anna i morgon bitti. Det blir sista gången vi firar på det sätt vi har firat varandra under de år vi har varit sambor. Kännbart! Jag får träna i att bita ihop och inte öppna några ventiler för till exempel tårar.

I kväll åt jag vatten och bröd till kvällsmat. Därefter hjälptes vi åt med att lyfta ner Annas TV och en gardinstång som jag ska ha. Anna skruvade loss hållarna till stången och jag passade på att tvätta gardinerna. Jag blir inte bara TV-lös när Anna flyttar, jag blir utan tvättmaskin också. Det blev en tur ner till soprummen i källaren och garaget med sopor för min del medan Anna skruvade på en fot till sin TV.

Och så blev det go-fika ändå till kvällen. Anna fyller ju år i morrn, men jobbar kväll, så hon hade köpt var sin smarrig bakelse till oss. Bakelsen såg ut som en djävul med hårig bröstvårta (hallon) och var jättegod.

I morrn bitti har jag utlovat sång, paket och kaffe på sängen en sista gång. Bang-bang klockan sju på sovrumsdörren.

∼ ♦ ∼

Ett varmt tackSom ensam utan efterlevande skrev jag mitt testamente för ett tag sen. Det låter så storslaget, men vi som vet känner ju till att det kommer lite när katten skiter. Nånting blir det väl kvar efter mig och jag lämnar det till två personer som tack för att de har varit och är som de är. Och kanske för att det finns behov av vissa saker. Det är också skönt att få teckna ner hur jag vill ha det. Sen kan jag sluta ögonen för gott. Varje dag, nästan, ser jag testamentet. Då påminns jag om att jag lever, men, precis som alla andra, inte kommer undan döden.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 10 april 2024: Bang-bang

  1. Blev lite kondisträning på arbetstid, fast inte roligt att känna sig yr..

    Förstår att det blir lite märkliga veckor framöver, när det skall flyttas i omgångar, håller ändå tummarna och hoppas att det känns bättre när du väl börjar på ny kula i nya lägenheten… fast det kanske är svårt att se något positivt i det hela just nu, men håller tummarna för det iaf !

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Ja och idag blev det ännu mer spring – såväl inne i jobbhuset som ute.

      Ja det känns skumt och det lär kännas ännu skummare när jag ska bo här ensam i två veckor innan jag själv flyttar. Men det måste gå. Och ja. Det blir nog bra till sist.

      Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.