Fredagen den 5 april 2024: Ingen blev glad


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Fotspår fågelspår och tassar i snön

Vem blev glad av att se snön i Uppsala igen?

Jaha. Vinter igen. Det är väl dagens samtalsämne. Förvånad är jag inte. Aprilväder är ett begrepp som har funnits länge. Det vet en sån som jag som är aprilbarn. Vi är nämligen kända för att kunna växla humör lika snabbt som vädret ändrar sig. När jag var barn var detta förstås inte så roligt att höra, framför allt inte från min retsamma pappa. Han var för övrigt våg och såna ska vara diplomatiska. Det var han även om han hade… humör han också. Jag tror snarare att det är hans sätt jag har ärvt.

Hur som helst, det var väl ingen som blev glad av att se att snön har återvänt till Uppsala. Det är dock slaskig snö, inte så kallt, men blött och lite halt. Om det fryser på blir det inte sköj…

Min fredag inleddes med främst vägning. Det återstår inte många fredagar jag kan väga mig nu på Annas fina våg, men jag har kvar min gamla analoga sak. Den visar vikt punkt. Nåja, idag visade Annas digitala våg att jag hade gått upp i vikt sen förra fredagen. Hela 100 gram i viktuppgång innebar påskens svullande. Fettprocenten i kroppen har minskat med två procent och muskelmassan har ökat lika mycket. Bentätheten har ökat en tiondel. Mängden vatten i kroppen var 1,3 procent högre i morse. BMI var oförändrat jämfört med för en vecka sen. Detta får en väl vara nöjd med?

Innergården på Storgatan 5 april 2024

Hoppas snön är väck nästa vecka när jag ska ha den här utsikten.

När jag väl hade halkat till jobbet var det som jag tänkt där, det vill säga väldigt lugnt. Jag fick mycket gjort och hade bara två korta avstämningsmöten. Det blev en bra fredag på arbetet och jag fick en hel del avklarat genom att bara vara på plats och kunna diskutera IRL.

Nästa vecka har jag bestämt att jobba på distans på måndag. Då blir Citrus glad! På tisdag är vi på avdelningskonferens på Clarion mitt i stan. Detta innebär att jag sparar på krafterna två dar – men också att jag missar vardagsmotionen. Men det kan ju bli friskvårdspromenad på måndagen, till exempel. Förhoppningsvis är snön väck då. Det snöade hela förmiddagen idag och var bara förfärligt trist. Det var i alla fall bra jobbväder.

Mitt på dan åt jag lunch. Det blev en typisk joblunch och jag kunde ägna en halvtimme åt att läsa. Boken är bra och jag har nu passerat dess mitt.

Jobblunch med macka ägg salt yoghurt müsli och boken Ristmärken

Typisk jobblunch.


Det blev ett par bra samtal med arbetskamrater
om såväl jobb som privata saker under dan. Jag känner mig lyckligt lottad som har gångavstånd till jobbet nu och även sen när jag har flyttat. Vissa pendlar från andra län.

Efter jobbet gick jag till Korgtassen för att köpa mat och mötte då ytterligare en arbetskamrat som jag pratade gångavstånd och pendling med. Vi ska bo på samma gata om mindre än en månad nu. Det kom jag ihåg. Men jag kom inte ihåg att jag sa att jag skulle ta gympadojorna fötterna till affären – mycket av snön har nämligen smält bort redan. Till fredagsmiddag kom jag hem med ostpaj. Anna gjorde en grönsallad till.


Nu ska jag gå igenom kryddor och därefter väntar blomkrukorna
på att delas upp. Det är en del saker att kika på i skafferiet också, men vi försöker väl äta en del till dess att Anna flyttar. Förhoppningsvis blir det kvällsfika och en stunds vila efter kryddor och krukor. Idag har jag varit lite flåsig, men hjärtat har varit OK.

∼ ♦ ∼

Main Street ska vi gripa oss an vinden i helgen. Ingen av oss ser fram emot det, tror jag. Jag blev mycket imponerad av att Anna hade rensat klädkammaren i Pojkrummet igår. Nu finns bara mina saker där: några ytterplagg, några skor, morfars frack, några backar med vinylskivor, två små balkongbord, ett par ljuslyktor och en stringhylla. Det känns konstigt, lite ledsamt men ganska skönt.

Bitmoji Tofflan i en kartong

Det känns konstigt, lite ledsamt, men också ganska skönt.


Utöver vindsgenomgång blir det en tur till återvinningscentralen
med trasiga grejor, skräp och saker vi inte vill ha. En plastsäck fylldes igår av oss och så länge den inte är tung går det bra för mig att frakta bort den. Hjälps vi åt kan vi ta två säckar på till exempel söndag. Vi belönar oss redan på lördag för utfört arbete med helgkassar som vi har beställt och ska hämta från Korgtassen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.