Söndag kväll den 24 mars och måndagen den 25 mars 2024: Sockrigt och seriemördare, skippade möten och ”stulna” möten


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok… (jävligt snygg allitteration i rubriken, va?!)

Söndagen avrundades med ytterligare en go-fika. Vi hade varit och handlat på City Gross och där får en köpa fyra stycksaker fikabröd till ett bra pris. Klart vi köpte fyra trots att vi bara var två som skulle fika. Det blev hallonmunk till kvällskaffet med massor av kletigt strösocker på. Det finns en lek som går ut på att tävla om detta socker som fastnar på läpparna. Den som sist slickar av sig det har vunnit. Prova får du se! Leken passar såväl på barnkalas som vuxendito. Men inte kattkalas. Citrus nöjde sig med att se på TV. Vi kikade på ett brittiskt program där de lagar gamla prylar samt ett program om en seriemördare. Det senare tycktes mest fascinera katterna… För egen del tankar jag TV eftersom jag snart blir utan.

Kvällskaffe med hallonmunk kolarem och Citrus

Kvällskaffe med sockrig munk och söt katt (Citrus).

∼ ♦ ∼

Måndagsfrukost med Amanda och tänt ljus

Måndagsfrukost med Amanda och tänt ljus.

Måndagsmorgonen var kylig, men solig. Temperaturen låg strax under nollan. Jag hade inte tänkt tända ljus till frukostfilen, fast hur det än är så är det mysigt. Även denna morgon mådde kropp och själ hyfsat. Jag planerar lite för medicinintaget för från och med påskdagen råder den där irriterande sommartiden. Liksom kossor vill mjölkas samma tid, vill mitt hjärta ha sin medicin samma tid. En timme utgör en stor skillnad.

Förmiddagen omfattade ett skippat möte (skönt!) för min del. Jag publicerade en artikel, det där bildreportaget jag har tjatat om. Hoppas läsarna ska tycka att det är intressant.

Det var inte precis trångt på jobbet idag och det lär bli färre och färre på plats vartefter veckan närmar sig påsk. Jag jobbar på jobbet måndag till onsdag och på distans på skärtorsdag när vi har arbetstidsförkortning. Anna reser bort då också, så jag och katterna håller varandra sällskap. Mänskligt sällskap får jag på långfredagen när vännen FEM kommer till stan. Väderprognosen ser bättre ut till dess än vad den hittills gjort. Skönt, för då kanske vi kan promenera.

Sol vid St Eriks torg

Så här soligt var det vid S:t Eriks torg i morse.


För att tanka lite extra energi
hade jag bokat in ett avstämningsmöte inklusive lunch i Tropiska växthuset igen, denna gång i och med en annan konstellation människor än sist. Så himla bra ställe att samtala på! Bara det att stället är stängt på måndagar… Vårt möte blev liksom ”stulet”. Nåja, eftersom det snöade lätt hasade vi tillbaka in till Blåsenhus och åt vår medhavda lunch bland studenterna. Inte helt fel att vara bland dem som en har jobb tack vare ibland.

Lunchmöte i Blåsenhus

”Stulet” lunchmöte fick hållas i Blåsenhus.

Eftermiddagen rullade på och arbetsdagen tog slut. Under tiden hade det börjat snöa lite mer. Men det verkar inte vara nåt som ligger och temperaturen är på plus. I morrn bitti kan det bli ett par minusgrader.

Main Street hade Anna glömt att köra igång diskmaskinen, men hon hade i stället börjat rensa och dela upp i köket. Vi åt kvällsmat vid samma bord, för min del kaffe och mackor. Därefter tog vi resten av köket. Det som återstår nu är grytskåpet, skafferiet, ett litet skåp där vi har mediciner samt diverselådan, som är rensad och städad och för tillfället innehåller sånt vi båda använder. Senare i kväll blir det komplettering av kvällsmaten med några bitar ost och ett glas rött. Jag var mycket sparsam med alkoholen i helgen.

Mackor o kaffe till kvällsmat

Första kvällsmat i afton.


Nu ska jag läsa en broschyr
jag fick med snigelposten från hjärtmottagningen om hjärtrytmrubbningar. Trycksaken har undertiteln En skrift om hjärtklappning och elektriska rubbningar i hjärtat. Symptom. Behandling. Forskning. Visst låter det upphetsande?

Broschyr om hjärtrytmrubbningar

Upphetsande trycksak att läsa.

∼ ♦ ∼

Jag försöker annars läsa mest lånade böcker för tillfället och inte köpa på mig för mycket inför flytten. Ytterligare en bok jag lånade hem från jobbet var en deckare av Margaret Yorke, Admit to murder. Det var liksom dags att läsa nåt på engelska, tyckte jag.

Margaret Yorkes bok Admit to murder

En deckare att läsa på engelska lånade jag idag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.