Måndagen den 26 juni 2023: Tankar går inte att censurera


 



Kära dagbok…

En hel natt fick jag sova, nästan utan avbrott. Jag är så slut och trött att åtta timmars sömn var precis vad jag behövde. La mig runt 22-tiden, vaknade av mobillarmet 6.15.

∼ ♦ ∼

Morgonen var förhållandevis sval – bara runt 19 grader i skuggan. Jag traskade upp till jobbet och promenaden blev behaglig. Medan jag gick där funderade jag över saker och ting, bland annat över sånt jag skrev om i min gamla blogg. När utrymmet där tog slut valde jag att starta en ny blogg med delvis annan inriktning. Jag tänkte att mina dagboksanteckningar – och en del inlägg om böcker och vin, framför allt – inte skulle reta nån. Men jodå. Även den här bloggen har en och annan försökt censurera – liksom min verklighet. Kära dagbok, nåt som inte går att censurera är mina tankar, de som stannar inuti. (Jodå, de är några stycken. Allt står inte i bloggen.)

Sol och näckrosor i Fyrisån

Sval promenad upp till jobbet i morse trots sol.

 

Selfie midsommarafton

Selfie från midsommarafton i repris. Bilden fick oanade mängder likes på Instagram. En vanlig jävla bild på mig…

Jag skulle kunna ha fortsatt att skriva om hemska olyckor, min syn på krig, bojkott av varor med kopplingar till ett visst land, kända personer som gått bort och andra som finns i närheten med flera för att driva trafik till bloggen. Men jag orkar inte. Jag trodde inte att andra var intresserade av mina åsikter. Men mest handlar det om att jag inte orkar ta fajter igen. Jag försöker hålla min dagbok så anonym som möjligt vad gäller människor, men jag nämner dem jag umgås med, oftast med ett nick eller en initial. Och visst, jag lägger ut foton också på mig själv och på Anna. Det är inte många andra personporträtt dock och det har sina skäl.

På avdelningen på jobbet var jag inte ensam, faktiskt. En person var på plats redan när jag kom. Därefter anslöt ytterligare en sex, sju personer. Några jobbar också på distans. Dagen blev het, men huset jag jobbar i är svalt, tack och lov, känner jag just nu. Andra tider på året fryser jag. Jag hade en del att stå i, men det mesta funkade bra förutom att jag fick inkompletta underlag. Det är dock närmast kutym och ärligt talat är jag väldigt glad över både jobb och arbetsplats, liksom arbetskamrater. En kan inte älska alla, men… Ja ja, hur var det nu… Tankar går inte att censurera…

Idag hade jag lunchlåda med mig. Jag vet inte vad jag hade slängt ner i den – en dubbel köpemacka i trekant, ett ägg som Anna hade kokat åt mig, en päronqwarj och en Sportlunch. Det senare är en choklad som i mina ögon har ett väldigt lustigt namn. Choklad hör liksom inte samman med vare sig sport eller lunch, tycker jag. Notera att det är Cloetta som gör den här chokladen, så att ingen reagerar negativt i onödan. Sportlunchen sparade jag emellertid – det kan komma torftigare lunchdagar när den bättre behövs.

Lunchlåda med päronkvarg kokt ägg trekantsmackor och sportlunch

Lunchlåda med allt från qwarj till Sportlunch.


I morrn och på onsdag
har jag och några arbetskamrater bestämt att gå iväg på lokal och äta lunch. Det tar lite längre tid, men då behöver jag ju inte äta nåt på Main Street på kvällen. Och det var en ganska tung jobbväska jag bar på ryggen i morse…

Men i afton blev jag bjuden på mat på Main Street. Anna gjorde melon- och fetaossallad, ljummen potatissallad och två sorters röror. Till det fick jag tunna skivor grillad kyckling. Desserten, glass och kaffe, intog vi på balkongen där vi hade öppnat upp alla fönster som gick för vädring. Det hade blivit behagligt att sitta där.

Min kväll avslutades på balkongen med läsning. Min bok på gång närmar sig upplösning. Jag fick för övrigt låna en bok idag av en arbetskamrat, en bok vi hade pratat om i förra veckan. All litteratur är välkommen – nästan. Boken nedan blir i alla fall perfekt läsning på semestern.

Boken Pompeii av Mary Beard

Den här boken fick jag låna av en arbetskamrat. Perfekt läsning på semestern.

∼ ♦ ∼

Jag har ju namnsdag igen nästa vecka och den här gången har jag nätshoppat fyra namnsdagsböcker – det är nämligen min huvudnamnsdag. Snart trillar dessa in, beställda till bra rabatt via Akademibokhandelns vänner

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Måndagen den 26 juni 2023: Tankar går inte att censurera

  1. Pingback: Måndagen den 26 juni 2023: Tankar går inte att censurera - Bloggfeed

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.