Morden i Midsomer: Happy Families


Ett inlägg om det tredje avsnittet av den 22 säsongens Morden i Midsomer.Att komma hem från semesterns första resa en tisdag 
var inte så tokigt. Juli och sommar och i år innebär tisdagar Morden i Midsomer. Vi slog oss ner för att se det tredje långfilmslånga avsnittet Happy Families.

Morden i Midsomer Barnaby och Winter

Barnaby och Winter tvingas övernatta på en ö. Där avslöjar de en brädspelsmördare.


Brädspelskungen Victor Karras blir både förgiftad och spetsad. Barnaby
och Winter med obducent och poliser kallas till hans gård på en ö för att utreda mordet. Men när obducenten och poliserna har fraktat bort offret sliter sig färjan i ett fruktansvärt oväder. Barnaby och Winter tvingas övernatta på gården. Det blir som en riktig Agatha Christie-deckare, med olika karaktärer och typer varav de flesta har motiv. I slutet samlas alla överlevande och då avslöjas mördarens identitet.

Även den här gången känns avsnittet välspelat. Balansen mellan humor och spänning är god och även om det är en mordhistoria vet ju tittaren att det är fiktion. Gott skådespeleri och obducenten är bara för knäppig.

Toffelomdömet blir det högsta även denna gång.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.