Påskafton och påskdagen 2021: Fantastiskt gott, roligt – och stressande mardröm


 Kära dagbok…

Böckerna Blåmärken o Rött vitt och kungligt blått

Bokbyte från misshandlad Stella till amerikanskt, ironiskt och roligt.

Det blev en annorlunda påskafton även i år, men jag har haft det bra. Det var skönt att slippa oroa sig för matlagning, samtidigt som jag oroade mig över att Annas snälla mamma skulle ha tillbringat alltför mycket tid i köket för att vi skulle komma.

Jag hann också läsa ut en bok innan jag gick innan jag gick igår. Boken om den misshandlade Stella var så spännande i slutet! Bokbytet blev till en bok i en helt annan genre: nu läser jag en mycket amerikansk roman, med långa kapitel, en bok som är rolig, ironisk samt har HBTQ-tema.

Innan jag traskade iväg ringde jag också mammakusinen B. Det var ett bra tag sen vi hördes och det var så roligt att höra hennes pigga röst och bitska kommentarer. Även hon höll på att greja i köket, för ett barn och ett par barnbarn skulle komma på påskmiddag. Vi hörs alltför sällan, man är så jävla rädd att man ska störa jämt. Tyvärr.

Inslagen bukett från Nya Björcks blomsterhandel

Blomsterkvast från Nya Björcks blomsterhandel.

På väg till Nya Björcks blomsterhandel mötte jag min vän Grekens hustru med ett gult paraply dagen till ära. Inte för att hon kände sig pessimistisk vad gällde vädret utan för att samlingen av paraplyer hade ökat drastiskt hemma. Hon är fantastiskt rolig, I!

Fästmön och jag möttes utanför moskén och promenerade sista biten till hennes snälla mamma tillsammans. Vi medförde blomsterkvast och påskägg – och tomma magar. Sen åt vi så att vi blev alldeles övermätta. Vilken påskmiddag! Annas snälla mamma bjöd på gubbröra, sillar, ägghalvor, laxtårta, Janssons frestelse, snaps, öl, bröd, ost med mera – och avslutningsvis tårta. Det var tungt, men behövligt att promenera hem också efter fyra timmar. Så fint och gott och trevligt, både umgänge och mat. 

När vi kom med – med min ryggsäck fylld av rester! – gav jag familjen Katt sin kvällsmat. Jag trodde att katterna skulle vara utsvultna, men de kom knappt och mötte oss.

Anna och jag avslutade kvällen i var sin fåtölj. Jag dök ner i ett par påskägg, faktiskt, trots att jag trodde att det inte var möjligt.

∼ ♦ ∼

Boken Rött vitt och kungligt blått o kaffe på sängen

Jag lugnade ner mig efter mardrömmen med amerikansk feelgood och kaffe på sängen.

Anna skulle upp tidigt och jobba i morse igen. Själv sov jag, men drömde en stressig mardröm fram på morgonkvisten. Jag drömde att vi var i Abrahamsberg (!) och att Anna och jag hade kommit ifrån varandra. Min mobiltelefon fungerade inte och jag hade en tandläkartid klockan 14 att passa. Vilken röra! Jag kände mig som en trind och förvirrad 4kant och messade Anna i morse – utan att få nåt svar. För vad 17 svarar en på galna sms..?

Jag inledde påskdagen med att starta diskmaskinen, tömma kattpottor och sopa upp spåren efter en sandstorm i hallen. Jag fördelade veckans medicin medan kaffet puttrade. Sen lugnade jag ner mig efter mardrömmen med amerikansk feelgood i form av två långa kapitel lästa i min bokreabok på gång samt kaffe på sängen. Jag har gått runt med dammvippan i lägenheten och ska nu släpa fram Helvetesmonstret* innan jag duschar och äter brunch. Sen ska jag nog tvinga ut mig på promenad i det härliga aprilvädret. Jag tror inte att jag behöver bekymra mig om middagen – kylskåpet är fullt av rester…

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.