Onsdag kväll den 24 februari och torsdagen den 25 februari 2021: Hög energinivå och glada toner inuti


 Kära dagbok…

BitmojiTofflan med brillor

Trevliga och kloka människor gav mig nyttiga upplysningar och fakta igår.

Jag är så nöjd med gårdagen! Nog bävade jag en hel del för besöket på jobbet, men det var min egen idé och jag träffade nästan enbart på personer som var trevliga. Nästan, som sagt. De otrevliga försöker jag att tränga bort tankarna på, för de trevliga dominerade, som sagt. Jag fick också upplysningar och fakta mig till livs av personer som inte bara är trevliga utan också kloka. Det är uppgifter som jag har nytta av, bland annat vid en presentation jag skulle ha idag på eftermiddagen.


I morse läste jag åter igen
en intressant artikel hos Sveriges Kommunikatörer. I artikeln berättar en kommunikationschef om hur hon ser på ledarskap på distans. Veronica Foberg Gustafsson menar att ledarskapet i sig inte behöver vara av en annan typ utan bara mer av allt – förutom det man alltid behöver undvika – negativ feedback. Det handlar om att skapa trygghet och engagemang och framför allt om att lyssna. Jag har god lust att skicka länken korsan och tvärsan, men inser att jag inte ska utmana ödet. I stället bjussar jag på ett citat här:

”Man får mycket mer ut av att jobba på sina styrkor snarare än att fokusera på sina svagheter.

Gårdagskvällen var också bra. Min energinivå var hög och jag hade glada toner inuti. Om det nu bara kunde hålla i sig! Det blev flera avstämningar under kvällen kring diverse handlingar som rör styrelseuppdraget samtidigt som jag hann med att gå igenom min ekonomi, tvätta och hänga jag vet inte hur mycket tvätt, messa med en sjuk kompis och messa ett tack till en klok person. Men runt 20-tiden var jag rätt slut och det kändes gott att Fästmön tog sig hem på egen hand, dvs med elscooter.

Noter på fönster

Hög energinivå och glada toner inuti.

∼ ♦ ∼

Apelsiner höjdare

Frukt bär ätas medan den lever.

I morse vaknade jag vid sextiden, inte av katterna utan av att det tutade så förskräckligt från nåt utryckningsfordon. Mycket obehagligt, för jag kan tänka mig att det hade skett en olycka.

Morgonen var blåsig, men varm. Jag hoppas verkligen att värmen håller i sig och att vi får mer vår. Väderappen lovar faktiskt sol i helgen. Anna är ledig samma dagar som jag, det vill säga lördag och söndag. Det enda vi har bestämt att göra är att storhandla. Vi brukar annars ta hemkörning. Det innebär att det mellan gångerna blir en hel del småspring till affären, vilket ju inte är så bra i pandemitider. Men det är svårt att få tider till hemkörning och det är också svårt att tänka alltför långsiktigt. När det gäller livsmedel går det ju inte heller att köpa precis allt lång tid i förväg, så att säga. Grönsaker, frukt och mejerivaror bör intas medan de lever, så att säga.

Dagens kafferastpromenad blev lite längre, för jag behövde rensa skallen och röra på mina onda ben och rygg. Det blev i alla fall en tur upp till Höganäsparken. Inte var det länge sen barnen åkte pulka nerför en isig backe där… Idag var sagda backes gräs helt bortslitet, men i övrigt börjar det bli ganska grönt. Snart dags för utomhusfika, rentav?

∼ ♦ ∼

Idag har jag haft det lite svårt med koncentrationen när det gäller distansarbetet. Även om mobilerna är på ljudlöst ger de ljud ifrån sig, för jag måste ju vara tillgänglig. Sen droppar det in mejl från höger och vänster och gör mig alldeles trött. Samtidigt förstår jag att företagen försöker sälja varor och tjänster. Jag är i alla fall ganska nöjd med en presentation som jag var lite jävligt nervös inför idag. Det gick bra och såväl material som idé fick tummen upp. Nu är det bara att göra resten, så att säga.

Anna började sent idag och jag erkänner, det är roligare att prata med henne än att jobba ibland. Därför är det bra att ha en egen övervakare vid arbetsplatsen. En söt liten övervakare som i och för sig gärna hovrar i Bokrummet eftersom hon vet att det finns nåt godis i en av skrivbordslådorna… Nej, söt är hon, Citrus, men hon är definitivt inte dum. Sen blev övervakarjobbet uppenbarligen lite för utmattande, för på eftermiddagen slocknade hon i Annas fåtölj.

∼ ♦ ∼

I kväll är det AntikrundanDet passar bra att jag är ensam hemma med familjen Katt då så att jag kan amatörvärdera framför TV:n. Mellan klockan 20 och 21 på torsdagar är jag tills vidare inte tillgänglig för nån eller på nåt vis. 

Nu ska jag äta ugnspannaka med sylt, rester från häromdan. Yummy!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 24 februari och torsdagen den 25 februari 2021: Hög energinivå och glada toner inuti

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Åh, vad roligt att läsa❤️🤗Gjorde mig glad!

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.