Måndag kväll den 22 februari och tisdagen den 23 februari 2021: Regnig bokreastart


 Kära dagbok…

Det blev ett långt inlägg igår, ett inlägg som svepte över flera dar. Idag blir det ett kortare, kära dagbok, jag lovar. Mycket mer än det jag skrev om i gårdagens dagboksanteckningar hände just inte igår. Vi såg på Atlantic Crossing och jag slogs av hur stark kronprinsessan Märtha var – och hur hon tvingades sätta sig in i politiken och vara inte bara sin makes röst i USA utan Norges. Maken, som själv flytt till London med sin kungafar. Om nu allt detta är sant har ju Märtha sannerligen varit en riktig doldis som borde ha lyfts fram i historieböckerna tidigare. Hon var dessutom svensk ursprungligen. Bara det… I serien spelas kronprinsessan Märtha helt lysande av Sofia Helin.

Atlantic Crossing

Atlantic Crossing med Sofia Helin som kronprinsessan Märtha.


Först klockan 22.30 började en ny brittisk serie, Sanningens pris.
Det var lite för sent för mig, eftersom programmet pågick till nästan halv tolv på natten och jag skulle upp och jobba. Vi kanske ser det på SvT Play nån gång. De fyra delarna i denna brittiska polisserie utspelar sig i Manchester. Centralfigur är kriminalinspektöre Helen Weeks som förutom ska ta hand om tunga fall är gravid.

Sanningens pris

Brittisk polisserie, också med en kvinnlig centralfigur.

∼ ♦ ∼

Frukost med yoghurt o müsli kaffe o boken Hennes ögon blå

Med en spännande bok gick yoghurt med äpplemos och müsli ner till frukost.ner

Idag vaknade jag till en regnig tisdag. Men vad gör det när det är plusgrader och snön nästan är försvunnen?! Hurra! Det var underbart skönt att gå i gympadojor igår på kafferastpromenaden och samma lika blev det idag – och i morrn. I morrn har jag nämligen bestämt mig för att traska upp till jobbet på förmiddagen, ha ett par IRL-möten (med gott avstånd) samt kolla läget och kanske röja lite på kontoret. Sprita hej vilt efter alla som har ”lånat” det, typ.

Jag mår lite bättre idag och jag mådde lite bättre igår. Så pass att jag kunde få ner ett par deciliter yoghurt med müsli och äpplemos till frukost både igår och idag. Men det tog emot. Nu inser jag emellertid att jag behöver få i mig nånting mer än bara kaffe på morgonen. Med en spännande bok till frukosten gick det bättre. Jag måste säga att en knapp fjärdedel in i boken är den riktigt, riktigt bra. Mer avslöjar jag inte ännu, för jag har fått boken för recension.

För övrigt börjar ju årets bokrea idag. Jag har förbokat ett gäng böcker hos Bokus och tänker inte ge mig ut i affärerna – åtminstone inte idag. Möjligen får Uppsala Bokhandel ett besök senare i veckan. Sen kollade jag in Sveriges kommunikatörers boklista – där fanns mycket intressant!

Kafferastpromenad gav mig i alla fall ut på idag som vanligt – iförd gympadojor, som sagt… På vissa ställen är det väldigt vårigt – som skitiga fönster och gröna gräsmattor. Tonerna (noterna) på en ruta spelade lite i mitt huvud idag, för det kändes som en ganska mycket bättre vardag än på länge.


På eftermiddagen kände jag mig lite frusen. 

”Bäst att ta febern!

tänkte jag, dels eftersom jag har umgåtts lite med människor jag vanligen inte träffar, dels för att jag i kväll ska träffa människor jag vanligen inte träffar. Men så särskilt febrig var jag visst inte, bara lite suddig, tack och lov.

Feber 36 o 6

Inte särskilt febrig, tack och lov.

∼ ♦ ∼

I kväll blir jag eventuellt invald i en styrelse och ska delta i mitt första möte. Jag är i vart fall kallad. Vi är max fyra personer som ska ses, så det bör gå bra att hålla avstånd. Fika är utlovat. Jag hoppas jag hinner hem till klockan 21 och Lyckoviken.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 22 februari och tisdagen den 23 februari 2021: Regnig bokreastart

  1. Hoppas mötet gick bra. Kram!

    Gilla

  2. Berit skriver:

    ”Vårigt – som skitiga fönster” ha, ha, mitt i prick!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.