Fredag kväll den 19 februari och lördagen den 20 februari 2021: Ledig lördag? Inte precis…


 Kära dagbok…

Jo då, det blev thailändskt till fredagsmiddag. Jag stannade till vid foodcourten i Gamlis och hämtade upp mat som Fästmön hade beställt efter att jag lämnat av Gymnasisten i Förorten. Nu blev det så att jag var tråkig och valde kycklingspett med jordnötssås, men det visade sig vara bra. Maten som Anna hade beställt, nånting med scampi, var nämligen alldeles för stark för henne. Därför bytte vi mat halvvägs. Fast det blir bara en bild på kycklingspetten här:

Kycklingspett jordnötssås ris Staropramen

Fredagsspett.


Vi var aströtta båda två och satt i var sin fåtölj
och halvsov framför nåt engelskt husköparprogram på TV. Jag läste en del, förstås. I ett försök att pigga upp oss öppnade Anna en flaska Massimo (skriver mer om vinet när jag har provat lite mer!) som hon hade köpt i veckan. Jag tog en liten skål med ostbågar. En herre med vältränad nos upptäckte naturligtvis detta och vaknade till. Lucifer brukar sällan komma och sitta i knäet, men igår kväll var det nära. Och allt för att få smaka några ostbågar! (Ja, han fick smaka.)

∼ ♦ ∼

Veckans första lediga dag vaknade jag förstås tidigt. Det kändes som om jag hade så mycket att göra idag och jag var väl stressad för det. Det krävs ganska lite just nu för att jag ska känna mig extremt stressad. Men jag började ändå dan med läsning och kaffe på sängen efter att ha tömt kattpottorna. Jag hade en varg med mig i sovrummet och det är en otäck historia.

Igår vann jag en bok hos Omnible. Denna gång blev det inte en skönlitterär bok utan en överlevnadsbok för sensitivt begåvade. Jag tror att den här boken kan vara extra bra för mig att läsa just nu. Inte för att jag vill påstå att jag är begåvad, utan för att jag vet att jag är sensitiv.


Tanken var inte att jag skulle sitta och skriva dagbok
vid datorn idag, men jag ville vara juste mot grannarna och inte börja dammsuga förrän efter klockan nio. Och datorn måste startas idag eftersom jag har möteshandlingar att läsa in mig på. Jag hade mysigt sällskap av en spinnande kattjej som jag hade hört blivit jagad under timmarna jag låg och läste i sovrummet. Ibland leker brorsan lite för vilt med Citrus.

Citrus på f d hallstolen

Citrus, mitt jagade sällskap vid datorn.


Men förmiddagen var alltså vikt åt dammsugning,
dusch, lite frukost och handling. Dammsugningen var klar tio över tio. Då var jag nästan döv, för Dammsugaren from Hell a k a Helvetesmonstret låter fruktansvärt illa. Ingen ultra silencer kvar i den, så att säga. Jag orkade inte damma idag igen och jag orkade inte heller torka golv trots att det behövs. Golven i kök, hall och Salen är fulla av fotavtryck och skoavtryck och i köket finns inte bara fotavtryck och annat utan även intorkad kattmat. Det knastrar åtminstone inte under Tofflan när hon promenerar i lägenheten nu. Anna lovade per sms att torka golven.


Handlingslappen var skitlång
och jag tog med mig både Dramaten formerly known as Roland och ryggsäcken. I ryggsäcken trängdes toapapper och ägg med bubbel. Ändå fick jag inte med mig allt som stod på lappen hem. Jag har påbörjat en ny lapp och den är nästan lika lång som den gamla. Men bara nästan. Sen när en packar upp det en har handlat ser det så lite ut. Över tusenlappen gick dagens handling på, men då var jag förstås även in på Systembolaget för att köpa dryck till kvällens räkor och några öl. Ölen stod inte på lappen, jag erkänner.

∼ ♦ ∼

Nu är sängen bäddad och varorna inplockade. Jag ska ägna handlingarna till tisdagsmötet exakt 60 minuter. Därefter bjuder jag mig på nybryggt kaffe med nåt sött till (det finns choklad kvar sen tidigare i skafferiet) och en stunds vila med Vargboken.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 19 februari och lördagen den 20 februari 2021: Ledig lördag? Inte precis…

  1. Du har då hunnit mycket idag 🙂 du får ta vilodag i morgon

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.