Torsdag kväll den 11 februari och fredagen den 12 februari 2021: Sista ordet är inte sagt


 Kära dagbok…

Kycklingsteak och potatisgratäng

Räddad av Korgtassen.

Lite middag lyckades jag trolla fram igår kväll till mig och Gymnasisten. Men jag erkänner att det var tack vare Korgtassen. Och så väldigt fantasifullt blev det inte. Nu valde vi var och en och det blev kyckling igen – kolgrillad för Gymnasisten och kycklingsteak för mig. Jag tog potatisgratäng till, Gymnasisten vitlöksbaguette. Båda åt tzatziki och färska grönsaker.

Vi åt inte tillsammans eftersom jag ville äta tidigt och Gymnasisten skulle spela, men visst ser min måltid imponerande ut, oder was?

Stort TACK till Korgtassens deli i alla fall, som ännu en gång räddade mig.

 

Antikexpert 11 feb 2021

Så stolt över gårdagens tre stjärnor på diplomet!

Fram till kvällens höjdpunkt Antikrundan läste jag. Klockan 20 var det dags att starta Duo-appen och amatörvärdera från fåtöljen. Och kan du tänka dig, kära dagbok, igår kväll fick jag för första gången den här säsongen tre stjärnor och omdömet antikexpert på diplomet! Det kan kanske hjälpa mig vidare i tillvaron på väg mot nya utmaningar? Som alltid var programmet intressant, lärorikt och roligt. Det jag tycker är bäst den här säsongen är att få se de riktiga antikexperternas egna samlingar. Igår visade Joakim Bengtsson upp sitt hem – och sitt fantastiska samlande. Jissse, säger jag! Nästan så att Hallwyllska ligger i lä där…

Läste gjorde jag som sagt också. De sista sidorna i en bok om och av Mona Sahlin läste jag ut tidigt i morse. Efter detta drama ur verkligheten bytte jag till ett litet fiktivt mord för att få viss balans.

Lucifer med böckerna Makt - Lös och Bara ett litet mord

Lucifer tar det med ro, medan jag behöver få balans med ett litet fiktivt mord efter att ha läst om ett drama ur verkligheten.

∼ ♦ ∼

Tshirt med gubbe och dragkedja till mun

Bäst att inte säga nåt ändå… Här.

Igår kväll hämtade jag hem Fästmön i bil efter jobbet för det var skitkallt. Idag är det betydligt varmare. Jag jobbade på med mina ålagda uppgifter under dan och hade bra flyt på alla sätt och vis. Nån kafferastpromenad blev det inte idag. I stället tog jag en friskvårdstimme och en lunchstund tillsammans med Anna som var ledig. Vi ägnade oss inte precis åt friskvård, men det är bäst att tala tyst om i denna überlästa och überübertolkade dagbok.

Den tunga ryggsäcken jag plötsligt fick påhängd mig i veckan har idag lättat ytterligare något. Jag är visst inte ensam om att utmana. Det intressanta är att exakt samma ordval och epitet har använts om och tilldelats två helt skilda personer (jag och nån annan), enligt en trovärdig källa. Det indikerar kanske brist på ordförråd – eller nånting helt annat. Rädsla? Nåja, en varken kan eller behöver älska alla. Vi är kanske fler som bör tänka oss för vad vi säger och bete oss som vuxna. Jag har dessutom fått gott stöd och handfasta råd från annat håll än den närmaste kretsen. Munskydd hör jag för övrigt talas om och ser ganska ofta numera, men munkavle är inte OK. Hur som helst är det bäst att inte säga nåt mer om detta. Här. Sista ordet är inte sagt.

∼ ♦ ∼

Jag fick sms från otursförföljda vännen FEM på lunchen. Det är som jag alltid har sagt: sport är farligt och idrottsskador inga roliga konsekvenser. Men jag tänker på min stackars kompis tills vi kan telefonera efter helgen!!!

Boken Bambi

Bambi bör inte vara på hal is.


Utöver det har jag betalat en räkning för årsskötseln av graven i Norrköping
samt sett till att vi får äta tillsammans med bland andra Biografmaskinisten, på bra avstånd, både på lördag och söndag. Det är emellertid naturligtvis inte jag som lagar maten. Här blir det tacos till middag i kväll. Jag kör nån variant med svamp.

∼ ♦ ∼

Jag har varit övervakad idag av Citrus som har sett till att jag har arbetat och gjort det jag ska. Ett par torrisar mutade jag henne med så att jag fick gå ifrån och fika på eftermiddagen. Och tänk vilken tur jag hade, för det bakades kakor i köket just då och jag fick provsmaka, först en hallongrotta, sen en flugkaka!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 11 februari och fredagen den 12 februari 2021: Sista ordet är inte sagt

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Kram, hoppas helgen varit fin!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.