Mitt bokår 2020: December – årets sista månad, men inte bokslut för det


Ett inlägg om de böcker jag läste under årets sista månad.


 

Såväl bokår som år går mot sitt slut. År 2020 blev nog inte som nån av oss hade tänkt, ännu mindre hoppats på. Men för min del var böcker och litteratur, som så ofta, en räddare i nöden. För genom dem fick jag göra många nya bekantskaper, de flesta fiktiva, visserligen, men ändå. Dessutom fick jag resa. Den längsta resan gjorde jag i år till Australien. Nu är det ett nytt år och det kan väl bara bli bättre? För min del gör jag varken bokslut eller slut med böcker. Läsningen fortsätter att vara en stor och viktig del i mitt liv. Den som inte läser böcker är mycket, mycket fattig, enligt min mening.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

December månads böcker 2020:

Nele Neuhaus bok Annars skjuter jägaren migAnnette Haalands bok Pastor Viveka och Glada änkan

Katarina Wennstams bok SkymningsflickanJojo Moyes bok Bergens stjärnor

Annika Estassys bok En sång för HeddaKatarina Wennstams bok Gänget

Jonas Moströms bok Kameleonten

Påbörjad i december:

Elly Griffiths bok Irrbloss

 

Även årets sista månad inleddes med en spänningsroman/kriminalroman (Annars skjuter jägaren mig). Sen blev det förstås några fler (Pastor Viveka och Glada änkan, Skymningsflickan, Gänget, Kameleonten), det vill säga ytterligare fyra stycken. En av böckerna är snarare en feelgooddeckare (Pastor Viveka och Glada änkan). Men jag läste också böcker ur andra genrer. Två böcker är skönlitterära romaner (Bergens stjärnor, En sång för Hedda).

Av de böcker jag läste i december var fem (Pastor Viveka och Glada änkan, Skymningsflickan, En sång för Hedda, Gänget. Kameleonten) skrivna av svenska författare (Annette Haaland, Katarina Wennstam, Annika Estassy, Jonas Moström). En bok (Annars skjuter jägaren mig) skrevs av en tysk författare (Nele Neuhaus). En bok (Bergens stjärnor) är skriven av en brittisk författare (Jojo Moyes). Sex böcker jag läste ingår i serier (Annars skjuter jägaren mig, Pastor Viveka och Glada änkan, Skymningsflickan, En sång för Hedda, Gänget, Kameleonten).

Jag läste under månaden en inbunden bok(Annars skjuter jägaren mig) och två i pocket (Pastor Viveka och Glada änkan, Bergens stjärnor) köpta i fysisk bokhandel. Jag lånade två böcker (Skymningsflickan, Gänget). Jag läste en bok som jag hade vunnit (En sång för Hedda). Jag läste en bok som jag fick i julklapp (Kameleonten).

Totalt läste jag sju böcker i december. Av dessa fick fem stycken högsta omdöme (Pastor Viveka och Glada änkan, Skymningsflickan, Bergens stjärnor, En sång för Hedda, Kameleonten). Två stycken fick högt omdöme (Annars skjuter jägaren mig, Gänget).

 

Månaden decembers bästa, av mig lästa, bok är enligt min mening

Kameleonten av Jonas Moström

∼ ♦ ∼

Mitt mål på Goodreads var att under året läsa totalt 100 böcker. Jag läste totalt 102 stycken. Den som finns på Goodreads kan kolla vilka böcker jag läste under 2020.

Jag reste litterärt också under året. Mest höll jag mig i Sverige, men det blev en del litterära resor i Europa, USA, Australien och Kina.

 

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.