Fredagen den 11 september 2020: Lite mindre onda och vilja varandra väl


 Kära dagbok…

Ögon och Batman

Jag skulle önska att människor vore lite mindre onda och ville varandra lite mer väl.

Det var nåt bekant med datumet jag skrev i rubriken. Nåt kusligt bekant. Det tog tre sekunder sen kom jag ihåg vad som hände det datumet 2001. Jag kom också ihåg vad jag gjorde just då (satt vid datorn på Kungsgärdet och jobbade). Att 3 000 personer dödas och oräkneligt många drabbades av försluster av nära, kära, vänner och bekanta är oförglömligt.

Världen är inte mycket godare idag. Där jag bor sker ofta skjutningar. Droghandeln tycks blomma och har till och med förekommit inne på vår gård. Jag skulle önska att människor vore lite mindre onda och ville varandra lite mer väl. Det är nåt jag framför allt tar med mig från gårdagens samtal. Två viktiga dialoger på raken – och sen var jag ganska slut. Men tillfreds. Inte arg, ledsen, sur eller orolig utan lugn. Tack alla inblandade!

∼ ♦ ∼

Citrus utsträckt i zebrafåtöljen

Dagens assistent Citrus jobbade på distans från Zebrafåtöljen formerly known as Farfarsfåtöljen.

Äntligen fredag! Hur många gånger har vi sagt det, kära dagbok, och suckat belåtet? Jag hade en period i mitt liv under De Sju Svåra Åren när jag hatade fredagar. Då var alla/de flesta/många sunt trötta efter en arbetsvecka. Jag var bara trött av oro. Märkligt nog är jag idag både trött av arbete och av oro och inte bara på fredagar. Så det kan bli…

Det känns i alla fall bättre att jobba på distans, jobba hemifrån. Jag får mer gjort, jobbar effektivare och kan ta smartare raster och mikropauser. På förmiddagen, till exempel, tog jag reda på tre maskiner ren och torr tvätt från igår som skulle läggas in på olika ställen eller i den blå tvättkorgen för strykning. Den högen börjar tyvärr bli ganska stor, så jag får väl ta tag i den i helgen.

Min lunchrast ägnade jag och Dramaten formerly known as Roland åt att handla mat till oss människor och familjen Katt. Jag hittade allt jag skulle ha och glömde inget – mer än lunch till mig själv… Dramaten formerly known as Roland blev full ändå och jag skadade mig. Tur att jag inte får blodförtunnande sprutor just nu…

∼ ♦ ∼

Citrus på Skänkeslådan

Här på skänkeslådan under farmors sekretär hittar en ofta Citrus.

Lördag och söndag ska det regna. Några stora planer för helgen finns inte, men i ett hem finns ju alltid saker att göra. Fästmön har pratat om att gå igenom sina skåp och lådor och jag borde förstås göra detsamma. Problemet är bara att det är svårt att frakta bort saker till återvinning när en inte har bil. Då blir det i stället kartonger som står nånstans i lägenheten och ”skämmer”. Nu gillar katterna, och framför allt Citrus, skänkeslådan som har stått under farmors sekretär i vad som känns som 100 år. Men det är inte precis snyggt med en kartong under den både vackra och antika möbeln farmors sekretär…

Igår pratade vi kort om vad vi skulle vilja göra här hemma, hur vi skulle vilja flytta om möbler etc och åter igen om att byta plats BokrummetDjungelrummet. Det vi kallar Djungelrummet skulle flyttas närmare köket och bli en riktig matsal, med mina farföräldrars gamla ekstolar och ett passande bord till. Stolarna står nu uppe på vinden och bordet som de hörde till är sen länge kastat. Ett passande bord är nog inte så svårt att få tag i, men det är ju inte bara möbler som ska in, möbler ska ut och nuvarande Djungelrum behöver tapetseras. Idag är det nån sorts beige färg på väggarna. Vidare borde vi fixa till Gymnasistens rum och utrusta det med mer ändamålsenliga möbler för en tonåring som pluggar. Ja, att göra om hemma är liksom inget litet projekt… Dessutom kostar det en del och jag behöver kanske lägga ytterligare en del slantar på bil, reparation eller köp.

∼ ♦ ∼

Nåja, nu går vi in i helgen och försöker hämta krafter. Jag ska bli bjuden på en omfika av och på Landings konditori (kanske inte just i helgen, men…) som kompensation för gårdagens dåliga fika. Mitt gnäll hade uppmärksammats på sociala medier och Landings visade att de är bra på kundvård. Tack på förhand!

Får mig att fundera på om Toyota Uppsala betalar mina reparations- och bärgningskostnader… Vadå kollade rem när bilen var på deras verkstad…

Kerstin Bergmans bok Oskuld och oleander

Den här har jag vunnit i en utlottning på Omnible.

Förutom Landings tackar jag även Omnible på förhand för boken Oskuld och oleander. Jag har börjat skriva ”recensioner” på Omnible av de böcker jag läser. (Ungefär samma som bokinläggen här.) Minst en recension i veckan och en kan delta i utlottning av ett antal böcker (flera olika titlar och genrer). Jätteroligt koncept! Vem som helst kan registrera sig och skriva om de böcker man läser. Och vilken boktok vill missa chansen att vinna en bok..?

Oskuld och oleander handlar om Iris som tar hand om sin fasters dödsbo och i samband med röjningen återupplever delar av sin barndom som hon har försökt glömma. Vem var egentligen hennes faster och vem låg bakom alla de mystiska händelser som Iris plötsligt kommer ihåg? Visst låter det som en alldeles väldigt bra bok?!

Med posten idag kom en annan spännande bok. Tack till Hoi Förlag för recensionsexemplaret av Håkan Lindgrens En fallen man!

∼ ♦ ∼

Vet du, kära dagbok, jag tror att jag ska läsa lite i helgen… Och kanske fika…

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 11 september 2020: Lite mindre onda och vilja varandra väl

 1. uppsalaewa skriver:

  Bra att Landings observerade ditt klagomål och ännu bättre att de bjuder nästa gång. Så ska klagomål hanteras. Hoppas att Toyota kan ta till sig och göra något bra för dig. Hoppas du får veta något om Clark snart!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Landings hanterade det hela alldeles korrekt. Det var nämligen inte läge att ta det på plats där och då av olika skäl.

   Toyota Uppsala ska jag ta itu med vid ett senare tillfälle, men jag tror inte att de kan göra nåt bra för mig. Det känns som om det är över nu mellan Toyota och mig.

   Jag låg och vände och vred på mig i morse och bestämde mig för att ringa nästa vecka nån dag när jag jobbar hemifrån så att jag kan prata mer fritt med verkstan i Köping. Det här tär jättemycket och vi behöver en bil nu – också det av olika skäl. Hoppas ni hittar nån bra Saab snart också! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.