Onsdag kväll den 15 juli och fjärde semesterdagen (torsdag) 2020: Grekiskt, K och en dag i trädgården


 Kära dagbok…

Vi har halkat in på grekiskt just nu, vad det verkar – i alla fall i matväg. Maten från Myrtos igår var vegetarisk och ljuvligt god. Kanske inte nån jätteportion, men med sallad och röra till matlådan samt två skivor bröd blev vi mätta. Och tänk, bara 85 spänn per person… Väl spenderade pengar för den som är i Uppsala och vill äta god grekisk vardagsmat. Myrtos ligger dessutom på Stora torget (”busstorget”), så det är inte svårt att hitta dit.

Grekisk middag från två matlådor Myrtos

Grekisk hemlagad mat fast från Myrtos igår.

Onsdagskvällen tillbringade jag mest med K som i Knausgård. Jag hade väl typ 130 sidor kvar till kvällen och dem läste jag ut. Det kändes både märkligt och mäktigt att passera sidan 1 000 och sen fortsätta ända till slutet av kampen. Det blev bokbyte igår alltså. Och jag fortsatte på den lite biografiska linjen. Nu har jag plockat upp en annan bok med K, en bok som i fiktiv form, baserad på verkliga händelser, skildrar det som hände i Knutby med kulmen 2004. Vi kollade på Fearless på TV sen, så jag orkade inte läsa så mycket i boken med guldkorset, men i morse och idag har jag kommit en bra bit. Den är otroligt lätt att läsa och än så länge… väldigt intressant.

∼ ♦ ∼

En smörask hallon

Årets första hallon!

Men idag, torsdag, denna min fjärde semesterdag, var inte tanken att vi skulle stanna inomhus. Jag hade telefonerat med Slottfrun kvällen innan och vi avtalade att ses vid Slottet. Min smarta Fästmö packade ner korvar (kycklingkorv till mig) och bröd så vi kunde bjuda Slottsfrun på grillad lunch. Vi utförde inte så mycket trädgårdsarbete idag. Jag rensade lite ogräs och vattnade samt tog upp potatis till ett par kok samt sallad. Anna hittade smultron och dessutom visade det sig att det fanns mogna hallon. Var sin smörask plockade vi. En av tomatplantorna visade upp nåt grönt, så förhoppningsvis blir det tomater, fast sent. Och mycket tack vare att Slottsfrun har vattnat dem, jag själv har inte gjort det överdrivet ofta.

Efter lunchen och Slottsfruns hemfärd tog vi en promenad ner till ån. Som vanligt var bryggan belamrad av soldyrkare, så nån lust att bada där har en inte. Det är då fasen så själviska en del människor är som brer ut sig på det viset. Trist!

Eftermiddagen tillbringade vi på visst avstånd i var sin solstol. Jag läste Knutbyboken och är väl cirka en tredjedel in i den. Det var skönt och avkopplande att ligga i skuggan under äppelträdet att läsa. Lite senare gjorde Anna kaffe och sen åkte vi väl hem till 16-tiden.

Hemkomna skrev vi ett viktigt kort och packade ihop ett paket. Vi tog paketet till Kvarnen för att posta det och det var inte det enklaste eftersom det vägde över två kilo och personalen inte pratade svenska. Men asså, hur svårt kan det vara..? Tydligen väldigt svårt och byråkratiskt. Vi skuttade (?) därefter in till Korgtassen och handlade lite gott till kvällen samt till Systembolaget för lämplig dryck till det goda. Medan jag sen duschade hemma gjorde Anna sin fantastiska fetaoströra som vi åt till middag tillsammans med en grönsallad och rester från tisdagsmiddagen (kyckling). Lite grekiskt, så där igen, dårå. Vi hyfsade Amaronevinet också, men det är ju italienskt.

∼ ♦ ∼

I kväll ser vi på Morden i Helsingör och första delen på säsong två av Efterlysta för mord. Till det blir det mer vin samt ostar, oliver och färskostfyllda paprikor, minsann. 

Planerna för morgondagen är en tur till Ulva kvarn, eventuellt, samt, förstås till Slottet och Slottsträdgården. Det hänger lite på vädret.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 15 juli och fjärde semesterdagen (torsdag) 2020: Grekiskt, K och en dag i trädgården

  1. Låter som en härlig oas den där slottsträdgården 🙂 så skönt att kunna hänga lite med gräs under fötterna, även om balkonghäng också kan vara skönt.

    Gillad av 1 person

  2. Louise Baumgärtner skriver:

    Härliga bilder, och skönt med lite sol igen!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.