Verkanseld


Ett inlägg om sista delen i en thrillertrilogi.Louise Boije af Gennäs bok VerkanseldDet blev inte så många böcker inköpta på årets bokrea, 
men den sista delen i Louise Boije af Gennäs Motståndstrilogi, Verkanseld, nätshoppade jag. Det två första delarna har jag fått av Fästmön. Nu läste jag del två ganska nyligen och insåg att jag fort, fort ville veta hur det skulle gå för Sara.

Det har blivit 2018 och Sara bor med sin syster i Stockholm, denna gång på Söder. Bara ett år tidigare levde Sara ett ganska vanligt liv. Men så ändrades allt – med överfall, mord, döda föräldrar, sorg och rädsla. Det finns egentligen inget att förlora längre för Sara och hon ger allt för att bjuda motstånd. Problemet är bara fortfarande att hon inte vet vem motståndaren är. Och är hon förföljd eller inte? Som vanligt flyter karriären på och hon byter jobb som andra byter underkläder eller hoppar uppåt på sina arbetsplatser. Lite för bra att vara sant, eller..?

Det här är sista delen i en trilogi och självklart hade jag vissa förväntningar på att den skulle vara riktigt bra. Det är den inte. För den som gillar konspirationsteorier är det här med all säkerhet en bok som lockar, men liksom TV-serien Lost, som jag inledningsvis följde med stort intresse, tappar jag engagemenget i denna avslutande del. Jag tycker att boken är alldeles för lång och utdragen, berättelsen är inte trovärdig och karaktärerna… ja, många av dem är inte bara osympatiska, de är alldels för grovt och orealistiskt tecknade. Inte ens porträttet av Sara känns riktigt OK. Och även om jag får svaren på ”allt” känns svaren ihoprafsade i slutet och vägen dit är, som sagt, alldeles för lång. Men som alltid visar författaren att hon skriver bra rent tekniskt. Bara det ger en toffla till omdömet som annars hade hamnat under medel, faktiskt.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

Motståndstrilogin:

  1. Blodlokan
  2. Skendöda 
  3. Verkanseld (läs texten ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.