Tisdag kväll den 14 januari och onsdagen den 15 januari 2020: Nerpackad jul, gratis promenader och perspektiv på livet


 Kära dagbok…

Annas stora tomte med glasögon på min lilla kälke

Annas stora tomte har hoppat ner i en säck och den och den lilla röda kälken på bilden har flyttat upp på vinden.

Gårdagskvällen försvann i ett nafs. Jag kunde liksom inte bara låta min sambo göra ”allt” som hade med julsakerna att göra. Anna hade tagit ner det mesta som hängde och bort det mesta som stod, det var bara några saker jag eliminerade. Vi la allt på bordet i Djungelrummet och försökte sen packa två lådor med våra julsaker logiskt. Utöver det ligger julgransgrejor i en låda och så har vi ytterligare en låda med stakar, stjärnor och såna julsaker som en tar fram först. Asså… fyra lådor julsaker… Det låter inte klokt… Men så har vi det och alla grejor, nästan, blev framtagna till jul. Och när allt var packat och klart bar jag upp tre av de fyra lådorna på vinden (en låda ska kompletteras med en stjärna som hänger i Gymnasistens fönster), den tunga julgransfoten, min lilla röda kälke samt en säck med en stor tomte och lite annat i. Sen behövde jag äta ett par mackor, kompletterade med några bitar ur Annas andra Paradisask. Det är lite roligt, för Anna som inte ska äta choklad på grund av sin sjukdom och som dessutom inte är så förtjust i Paradis fick två såna askar till jul och jag som älskar Paradis fick ingen. Men… så har jag ju heller ingen mamma som ger mig det i julklapp längre. I stället fick jag annan choklad av Annas snälla mamma och hennes L. Och så har jag en generös sambo som bjuder på sina godsaker.

Julsaker

Ett urval… av våra julsaker. (Reprisbild från gårdagens inlägg.)


Nu återstår mest tvätt av juldukar, dammning och lite sånt. 
Det ska bli skönt att slippa det i helgen. Helgplaner finns det ännu inga, även om det från och med nu är nerförsbacke dit. Gymnasisten blir kvar hos oss ett tag till, om jag har förstått saken rätt, så vi gör väl inte några längre eller större utflykter nu. Jag hade en liten halvplan som jag funderade på att överraska min sambo med, så det var tur att jag inte gjorde det. Det jag hoppas på är varmt och soligt väder så att vi kan inhämta ljus och luft via en eller två promenader i alla fall. Promenader är dessutom gratis.

Frusna RK och jag äter fisklunch

Frusna RK och Tandpetsfetischisten (= jag) åt fisklunch idag.

Men ännu återstår ett par dar att jobba. I morse var det åtta grader varmt igen och lite blåsigt. Det stänkte faktiskt, men jag tog varken paraply eller regnjacka. Redan på förmiddagen klarnade vädret. Till lunch träffade jag RK* för en avstämning, ett och annat skratt samt några stön och himlande med ögona. Jag blev inte särskilt förvånad eller besviken när jag via telefon idag fick besked om att jag inte fick jobbet jag intervjuades för på distans i fredags. Faktiskt tror jag att det var bäst så, jag är inte heller säker på att min chef hade gått med på att låna ut mig på halvtid. Nu får jag gå vidare och leta nya möjligheter. Jag vill faktiskt inte att mina arbetsdagar ska vara som denna som inleddes med att jag blev arg och fick städa efter andra, leka diplomat och detektiv, i princip under halva förmiddagen.

∼ ♦ ∼

Jag blev mött i dörren när jag kom hem av en nyfiken katt. Sen dess har jag tagit reda på ren och torr tvätt och kört ett par maskiner smutsig tvätt och hängt, en tredje är på gång. Och så har jag handdiskat några kastruller som stod i hon och såg tråkiga ut samt packat i skitiga matburkar i diskmaskinen (nej, de hoppar inte in av sig själva). Alla hemmavarande sötnosar har fått mat och själv ska jag bre mig ett par kvällsmackor till kaffet jag redan hunnit dricka av. Kanske hinner jag läsa en stund också, jag har inte mycket kvar i min bok på gång.

Citrus

Nyfiken katt (= Citrus) är rätt trött också.


I kväll bänkar jag mig förstås framför SvT 2 klockan 20 – 20.30
för att se del två av åtta av När livet vänder. Förra veckans avsnitt var så starkt, den här veckans, som är första delen av två avsnitt som hör ihop, lär inte bli sämre. Huvudperson i kväll är Anne Franks styvsyster Eva Schloss. Anja Kontor kan verkligen konsten att göra TV-program som berör, som ger en perspektiv på det egna livet.

Anja Kontor

Anja Kontor gör TV som berör och som ger en perspektiv på det egna livet.

∼ ♦ ∼

Och så kommer det en dag i morgon. På dess pluskonto står en lunch med NK** samt Antikrundan på kvällen. Som extra bonus, för övrigt, får jag besök till lunchen även på fredag, denna gång av ett rart men envist par. Men in time, dear, in time, berättar jag mer.

∼ ♦ ∼

*RK = Roligaste Kollegan på en annan avdelning
**NK = Närmaste Kollegan på mitt förra jobb


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.