Måndagen den 30 december 2019: Rensat och påfyllt


 Kära dagbok…

Trisslott 30 kr vinst

Vinsten blev en ny lott.

Den som spar hon har. Och det gäller till exempel julklappar. Igår kväll skrapade jag en Trisslott som jag hade fått av Anna i julklapp – och jag vann! Hela 30 kronor. Idag omsatte jag vinsten i en ny lott. Ett gott tecken för den här sista måndagen år 2019.

Det blev en rejäl sovmorgon idag. Klockan var nästan nio innan jag vaknade. Jag hade haft lite svårt att sova på natten. Det berodde inte så mycket på värk som tidigare nätter utan på att jag låg och grubblade över jobb. Tiden tickar neråt och jag har bara sju lediga dar kvar innan jag ska tillbaka till helvetet.

Den här måndagen inleddes ändå med fiktiv spänning i form av läsning av julklappsbok nummer två och kaffe på sängen. Jag hade erbjudit Anna frukost på sängen, men hon avböjde. Det var ju lite sent och även om vi var lediga båda två hade vi en del saker att göra idag.


Det blev en snabb dusch innan jag stack iväg till återvinningen 
med en säck kläder och textil, en kasse kläder och två kassar skor, ungefär. Inget fel på grejorna, mer än att vi växt ur dem och ville få plats för nytt. I kväll ska jag rensa ut lite fler skor som bara står och tar plats i klädkammaren i Pojkrummet.

Efter frukost gick vi till Kvarnen där vi handlade upp hela gallerian, kändes det som. Det blev tre kassar med mat, främst till nyår, två kassar vin (ett bubbligt, ett vitt och två röda viner) samt en blomsterkvast. Sen hämtade Anna ett paket från Bokus också. Det innehöll två av tre sent levererade julklappsböcker. En bok återstår alltså, men jag blev mycket glad åt påfyllningen i form av böckerna Victoria Line, Central Line och Den tunna isen. Ingen av dem är deckare. Den första boken av Maeve Binchy innehåller posthumt utgivna noveller från London och den andra boken av Lena Einhorn har självbiografiska inslag av HBTQ-natur. Se, jag är utvecklingsbar och läser inte bara kriminalromaner!


Medan Anna proppade kylen full vid hemkomsten 
skenade jag ner till Butiken på hörnet och köpte go-fika – fyra bitar för en hundring. Och återupplivad av kaffe och kakor nätshoppade jag ytterligare ett bäddset, denna gång från Newport och till hela 50 procents rabatt. Vilket fynd! För det här är kvalitetsgrejor – jag har ett annat Newportbäddset som är sju år gammalt och det ser ut som nytt fortfarande.


Nu ska jag gräva ut lite fler skor som jag inte kan ha. 
Kanske blir det ytterligare en tur till återvinningen i veckan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 30 december 2019: Rensat och påfyllt

 1. Skönt att rensa ur ibland! Adler-Olsens bok vill jag läsa, men jag har några kvar innan i serien att läsa först innan jag är där 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja vi var ju liksom två vuxna som flyttade ihop för snart två år sen. Allt ville vi inte slänga då, men nu har det gått två år snart, som sagt, och då har vi sett vad vi använder och vad vi kan skänka vidare till andra. Just den här gången var det mest kläder, lakan, handdukar och skor. Vi har en låda med glas också.

   Det är smart att läsa Avdelning Q-böckerna i ordning eftersom de hänger ihop. I den här boken avslöjas Assads hemligheter. Jag är ungefär halvvägs i den och den är mer politisk än de tidigare, tycker jag.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.