Tisdag kväll den 15 oktober och onsdagen den 16 oktober 2019: Bara finnas till


 Kära dagbok…

Boken Skytten och kaffe

Kör mördaren i den här boken omkring med Clark Kent???

Nej, nåt Bokens dag blev det inte för mig igår. Och eftersom ingen ville ha de två biljetterna har jag nu kastat dem i papperskorgen. Det blev en spännande eftermiddag igår, jag brände mycket energi, kände jag, och jag gjorde mitt bästa efter förutsättningarna. Tyvärr tror jag inte att det räcker. Efter mötet träffade jag min deltidssambo för att vi gemensamt skulle handla middagsmat. Det blev lite dessert också. Hemma igen blev det matlagning till oss och utfodring av familjen Katt. Jag dammsög två rum och körde en fullpackad tvättmaskin. Tvätten fick precis plats på en torkställning. Klockan var närmare 20.30 när jag äntligen kunde slå mig ner med kvällskaffet och läsa en stund. Jag kände av ryggen och benen och hade svårt att hitta en bekväm ställning. Men en bok som börjar med en mördare som kör en silverfärgad Toyota Yaris (= Clark Kent*)… ja du fattar, kära dagbok… Så klart jag undrar om min bil har ett hemligt liv.

Klockan 21 började en dokumentär på SvT1 om Dag Hammarskjöld som jag tittade på lite av och till. (På SvT Play är den uppdelad i tre delar, igår kväll visades allt, det vill säga två timmar och en kvarts speltid.) Jag spelade in den och ska nog se om den i helgen. Den var ganska märklig, men ändå intressant. Flygplanskraschen är verkligen mysko. Bara det att alla som var med på planet var kolsvarta och brända – utom Dag Hammarskjöld, som var helt ”intakt” och bara lite blodig i ansiktet… (Enligt Wikipedia överlevde en person kraschen, men avled strax efter av sviterna.)

∼ ♦ ∼

I morse klev jag upp extra tidigt eftersom vi var flera som började vår arbetsdag samtidigt. Mitt frukostsällskap var Mini. Hon verkar också gilla boken om Clark Kent Skytten.

Mini och boken vid frukostbordet

Mini gillar också boken Skytten.


Mitt vanliga frukostsällskap,
det vill säga Lucifer, var upptagen med datorn.

Lucifer sover på min dator

Lucifer var upptagen med datorn.


Mina mänskliga sambor var upptagna med annat.

∼ ♦ ∼

Kvart i åtta klev jag in på kontoret och strax därpå kom min nya chef för en pratstund. Det är viktigt att vara rak i kommunikationen, det är viktigt att få säga vad en tycker och att bli lyssnad på. Att jag är långt ifrån felfri får jag veta varje dag och tro det eller ej, kära dagbok, jag har en viss självinsikt. Men jag får också veta från olika håll att jag duger och att jag till exempel utför bra jobb. Ett exempel som jag senare på förmiddagen hämtade kraft ifrån var det tack från en av de nya cheferna, där även

”Mkt bra

var medskickat. Just idag behövde jag få se det på pränt.

Utöver detta hade jag också ett bra arbetsmöte på förmiddagen. Lite förvånad är jag att samarbetet med en ny kollega funkar så bra som det gör redan från början, men jag är mån om att fråga om arbetsbelastning och arbetsfördelning så att vi är överens. Gamla kollegor är också guld. Att få kramar från höger och vänster när en bäst behöver och en fråga om hur det är från nån som orkar lyssna… Det betyder mer än nån kan föreställa sig. Och när en kollega visar uppskattning via LinkedIn blir jag förstås också väldigt varm i hjärtat. På eftermiddagen försökta jag jobba lite operativt samt deltog i en fortsättningsutbildning.

Jag ringde Annas snälla mamma och hennes L för att få höra hur det hade gått igår. Det blev en stunds samtal med var och en av dem. Det är fint att jag får ”låna” dem, för jag har ju inga föräldrar i livet. På lördag infaller nästa sorgliga årsdag. Då är det tre år sen jag satt på begravningsbyrån och planerade min mammas begravning. Det är också min pappas födelsedag. Kanske blir det en tur igen till Domkyrkan eller också får jag tända ljus hemma. I söndags satt jag lite för länge i kyrkbänken och grät. Det har satt sina spår i ryggen. Men jag är tacksam för den trygghet Domkyrkan ger bara genom att finnas. Ser du att det lyser i det lilla tornet? Det slocknade visserligen strax efter att jag tog bilden, men det blev ändå ett hoppets tecken för mig.

Domkyrkan ons morgon 16 oktober 2019

Bara genom att finnas ger trygghet. Ser du ljuset i det lilla tornet?

∼ ♦ ∼

Jag har tagit reda på gårdagens rena och torra tvätt, plockat undan lite vid ventilerna (hantverkare kommer i morgon) samt startat en ny maskin tvätt. Ryggen värker efter allt sittande, men jag har inte fått pesten i alla fall.

∼ ♦ ∼

Sist men definitivt inte minst… Ett stort och varmt GRATTIS till vännen som fyller år idag. Du har räddat mig flera gånger än du vet.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.