Måndag kväll den 9 september och tisdagen den 10 september 2019: Måndagsfestligt och mötesrikt, men än är jag kvar


 Kära dagbok…

Igår på måndagen blev det riktigt festligt med gott att äta och dricka. Vi var tre vid middagsbordet som smaskade sambons köttbullar (mina av kycklingfärs) och vi åt så magarna var fyrkantiga. Ändå fanns det plats för lite mer gott att tugga på senare. Jag tryckte till exempel i mig/tröståt vit choklad. Anna hade dessutom botaniserat bland ostarna på Korgtassen. En spansk ostbricka, lagom för två personer, och en rulle getost följde med hem. Så inte var jag sen att slå upp dörrarna till vinskåpet och öppna en flaska Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2017 och servera oss var sitt glas till. Vinet drack vi för nån månad sen och då nådde det inte full Toffelpoäng. Det gjorde det igår kväll, kan jag meddela. Så gott och rätt till just dessa spanska hårdostar, getosten samt lite pepparrotsost på kex. Gymnasisten fick förstås också kex och ost, men givetvis inget vin.

 

Mini på fåtöljens armstöd

När det blev för läskigt på TV tittade Mini på mig i stället.

Det var inte bara festkväll igår, det var också TV-kväll. Vi såg näst sista avsnittet av Det sitter i väggarna och sista avsnittet (?) av Line of duty. Ost och vin intogs till det senare programmet, som var förlängt. Ja det blev lite sent igår… Det sitter i väggarna tog oss med till mina hemtrakter, medan Line of duty lämnade oss med en cliffhanger. Jag gissar att det blir en fortsättning. Mini satt förstås med på armstödet, men när det blev för läskigt tittade hon på mig i stället för på TV.

Bokbyte blev det också igår kväll. Kontraster är bara förnamnet när jag bytte från en tatuerare till en apa. Men jag tror att vi behöver läsa och lära av det som en gång var för att kunna bli bättre människor idag. Det är en svår konst. I den historiska romanen inser jag hur stark livskraften är hos människor, medan jag i nutidsromanen ser hur människor böjer sig och varandra i nåt de kallar kärlek. Jag vet inte om jag skulle kalla det det, men…

Böckerna Tatueraren i Auschwitz och En apa i Rågsved

Bokbyte från en historisk roman att lära av till en nutidsroman där människor böjer sig och varandra.

∼ ♦ ∼

Trappa inne i Segerstedthuset

Trappan i huset må vara spännande, men huset i sig är kallt.

Idag har det varit en varm, nästan klibbig dag. Jag har mest suttit i möteslokaler i Segerstedthuset och det är kallt. Det var först när jag skulle skena ut och köpa lunch som jag noterade att det var riktigt behagligt ute. Den här dan har bjudit på möten, möten och åter möten. När ska en kunna arbeta med det som bestäms? Jag vet inte. Jag försöker göra ett nyhetsbrev, men har inte längre enhetschefer som är så engagerade. Det kanske beror på att de bara ska vara enhetschefer ett par veckor till. Jag får många frågor från olika håll om den nya organisationen. Jag har inte lika många svar. Trots det försöker jag svara efter bästa förmåga. En nätverksträff idag var mycket givande så tillvida att jag har bokat in ett möte nästa vecka med en kollega på en arbetsplats utanför huset samt ska bli bjuden till två andra kollegor på ett annat ställe utanför huset för att prata om mina kommunikationsövningar i teamen. Ett arbete som nu faller sönder och samman med teamen. Men det folk och jag själv har lärt oss finns naturligtvis kvar.

∼ ♦ ∼

Nåt som fortfarande också finns kvar är min höftvärk och vår Dôme. Jag försöker fota den (körkan, alltså, inte höftvärken) från olika håll och vinklar varje vardag och lägger ut på Instagram. Snart tror jag att jag ska gå in i den och hämta kraft. Kraft ska jag också hämta ur kulturen som har sin speciella natt här i Uppsala på lördag. Livet måste bli roligare.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.