Söndagen den 8 september och måndagen den 9 september 2019: Skrotning och tunga steg, men hjärtat trampade jag inte på!


 Kära dagbok…

Lucifer busar

Lucifer på bushumör. Kolla blicken!

Det hände inte så mycket igår på söndagen och det var faktiskt helt OK för min del. Gymnasisten beslutade sig för att använda skolbusskortet i stället för att betala mycket pengar och anlände därför inte förrän i eftermiddags till oss. Nåväl, sängen var redan bäddad. Jag ägnade mig därefter en god stund åt att avhåra balkongsoffan och halvlåg sen där ett par timmar med min bok på gång. Lucifer hängde också på balkongen och var på bushumör. Han är så mysig, den där katten!

Jag skrotade hemma hela dan igår. Jag hade och har fortfarande ont i höften och var trött trots att jag gått och lagt mig tidig. Visst, jag vaknade tidigt såväl lördag som söndag, men jag hade nog sovit klart. Samtidigt… det är mycket att tänka på. Då kan det bästa vara att gå hemma och noppa torra blad från krukväxter, prata lite med dem, vattna dem. Faktum är att två av pelargonerna – SNÄLLA, det heter pelargoner, INTE pelargonIer! – i köket har knoppar. Tänk om en av dem är apple blossom!

∼ ♦ ∼

Det här med mat är inte min grej. Eller mat gillar jag ju, men inte matlagning. Eftersom det var lite osäkert igår hur många vi skulle bli till middag förberedde jag ingenting. När sambon kom hem på tidiga eftermiddagen fikade vi och tog det lugnt. Mitt förslag att gå ut och äta kände vi inte riktigt för. Vädret blev dessutom sämre, regnet liksom öste ner i skurar, så utgång lockade inte. Det fanns två kycklingklubbor kvar sen lördagen och en jädra massa ägg. Anna fixade förrätten till vår söndagsmiddag, en förrätt à la Bosse Andersson: stekt ägg på stekt bröd med kaviar. Det var jättegott! Jag fixade huvudrätten, det vill säga micrade kycklingklubborna. Så till alla som tror att vi alltid äter så fin mat kan jag säga att söndagsmiddagen kanske inte var av den fina sorten, men den var både god och mättande. Det var lite dåligt med grönsaker, men en kan inte få allt. Bosse Anderssons äggmacka äter jag gärna igen.

Resten av kvällen satt vi och segade och spelade WordFeud och läste. Med bara skit på TV blev det tidig sänggång. Även katterna var sega. Lucifer sträckte ut sig i soffan och Citrus låg ihoprullad i en av Annas Bruno Mathssonfåtöljer. Det är svårt att tro att de är syskon ibland. Lucifer är så lång, medan Citrus är liten och nätt… Mini lyste med sin frånvaro.

∼ ♦ ∼

Rött hjärta på kullerstenar

Det var tunga steg till jobbet i morse, men jag trampade inte på hjärtat.

För första gången var mina steg till jobbet tunga. Idag på morgonen pratade jag med en kollega och vi var eniga om en strategi och att förhålla oss så neutrala som möjligt och inte ta ut nåt i förskott. Men det klart att vi är tänkande varelser. Det är allt jag har att säga. Jag jobbade på som vanligt  med mitt nyhetsbrev som ska ut på fredag och med en dagordning till ett möte i morgon, med mera. Jag fick också rådda i ett ärende som jag inte har behörighet att hantera, men med goda kollegors hjälp tror jag att det blir löst.

Sambon har haft ledigt idag och eftersom gymnasisten skulle komma erbjöd hon sig att göra köttbullar. Det fanns kycklingköttbullar som hon har gjort tidigare till mig i frysen och jag har ätit med mina sambor i kväll för ovanlighetens skull en vardag. I kväll är det bra på TV i alla fall, först Det sitter i väggarna och därefter sista delen av Line of Duty, så jag gissar att vi hänger framför dumburken.

Annas kycklingköttbullar och vår potatis

Annas kycklingköttbullar till mig och vår egen potatis. Lingon, gurka och sås är köpta.

∼ ♦ ∼

Det kom ett mejl igår med foton. Foton på en del människor som jag aldrig har träffat, men vars blod jag delar. Mina närmaste släktingar. Två av alla miljoner sysslingar. Jag är tacksam att de finns, att jag ”har” nån jag också.

∼ ♦ ∼

Och avslutningsvis kan jag meddela att jag håller på att bli fullkomligt gaaalen på Instagram vars flöde visar åt helvete! Jag är inte intresserad av att se bilder förton gånger eller bilder från två dagar sen. Jag vill ha ett tidsflöde på de konton jag följer (och om det nu måste så de sponsrade fotona), inget annat. Gör om, gör rätt, tack!!!


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den 8 september och måndagen den 9 september 2019: Skrotning och tunga steg, men hjärtat trampade jag inte på!

 1. Jag ÄLSKAR pelargoner! Har du något tips nu när det går mot mörker? Inte för mycket vatten i a f, det vet jag. Ha en skön kväll med de dina, katter som människor!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Njae, det är min sambo som har klippt ner alla de skrangliga pelargoner jag hade med mig i boet och satt skott. Vi har haft de flesta i Pojkrummet, där de verkar trivas, men dessa två står i köket. En har jag köpt, Apple blossom, men den verkar vara svår att få att blomma. Övriga fick jag av min kompis och f d granne Lucille (som egentligen heter nånting annat). Jag är inte så bra på blommor, jag vill inte klippa ner dem när det behövs (”de blommar ju, tänk om de dör!”). Jag vattnar dem inte så ofta, men rejält. Sen gillar de sol och ljus, tror jag.
   Det är läs- och TV-kväll i kväll! 😛 Bara katterna som inte läser, men Mini vill se på TV.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.