Sista semesteronsdagen sommaren 2019: Matbloggerier och litteraturdito


 Kära dagbok…

Jo då, vi överlevde min matlagning igår. Jag tror att jag överraskade min sambo lite, men mest av allt överraskade jag mig själv: det var faktiskt ganska OK att laga mat. Resultatet blev väl inget överväldigande. Middagen blev fullt ätbar, till och med ganska god om jag får säga det själv. Den var väldigt enkel och bestod nästan enbart av egenodlade grönsaker och rotfrukter. Jag kokade vår egen potatis och stekte skivor av en squash från Slottsfruns land i Slottsträdgården. Till detta stekte jag en röra av vår egen rödlök och morötter samt vitlök (köpes). Tomaterna plockade jag från två av mina plantor. Såserna hittade jag i kylen och ölet kom från Tjeckien via Systembolaget. Hemligheten bakom det hela var förstås dels att det mesta var egenodlat, men också kryddningen. Och den hemligheten behåller jag.


Det skulle bli regn idag så städning stod på min agenda. 
Än har det inte kommit en enda droppe från skyn. Jag vaknade vid åtta-tiden och inledde min dag med kattpottömning och kaffebryggning. Därefter blev det bokbyte från svensk kvinnohistoria i fiktiv form till svensk nutida lyrik. Båda böckerna är recensionsexemplar, men Akut viol har första recensionsdag den 7 september. Därför publicerar jag inte den recensionen förrän då. Men ha lite koll på poeten Lina Hagelbäck, säger jag! Det är inte alla författare och böcker som får följa med in i Tofflans sovrum…


Förmiddagen fortsatte med dammning och dammsugning. 
Katterna var förstås inte överförtjusta i min promenad med Helvetesmonstret*, men de pep ut på ballen** alla tre så jag fick suga ordentligt här inne. Sen syns spår av katthår, kattsand, damm etc ändå nästan med en gång. Ballen har jag kvar att suga, jag ville inte fresta på de små livens hjärtan ännu mer. Får väl ta det i kväll eller i morrn. Till frukosten hade jag mitt stadiga sällskap när det ska ätas – herr Lucifer. Idag la han sig på Annas stol under köksbordet för att kunna smyga på mig, men jag kände hur hans morrhår kittlade mina ben. Och ja. Han fick lite ost. Kryddost, minsann, det gillar han och även systern (Citrus).


Efter en välbehövlig dusch gick jag till Korgtassen och handlade. 
Jag tänkte att min sambo skulle få säker mat idag, så det blir delikatessdiskens kolgrillade kyckling med tzatatziki till. Jag tänker också slänga ihop en skål sallad. Vidare slank det ner några goda ostar i påsen samt choklad. Det visade sig nämligen att jag har gått ner tre (3) kilo sen vägningen efter Motalaresan. Och jag vill ju inte riskera att bli mager. Därför har jag också bokat in en middag på lokal i morgon med Biografmaskinisten.

Nu ska jag läsa lokalblaskan, som bara tycks fortsätta komma, samt IKEA-katalogen, som jag fick i pappersform med brevbäraren idag. Månntro jag ska lufta en flaska vin till middagen..?

∼ ♦ ∼

*promenad med Helvetesmonstret = dammsugning i hemmet med en maskin som familjen Katt verkligen avskyr
**ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sista semesteronsdagen sommaren 2019: Matbloggerier och litteraturdito

 1. Men, vilken kock du blir så här på semestern 🙂

  Jag måste också ta tag i städningen nu när mitt revben verkar ha stabiliserat sig, kan inte skylla på det längre och bara vispa bort dom största skräpen med kvast !!

  Jag gick också ner några kilon på semestern, det gör jag alltid när vi tältar, det blir så mycket extra promenader när toaletterna/köket ligger en bit bort. Småäta är bökigt osv 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag känner att jag vill försöka serva min kära som ju jobbar sen i tisdags, medan jag fortfarande har semester.
   Jag städade visst så att jag fick ont i ryggen. Den bråkar väldigt ofta numera. Hoppas ditt revben sltuar krångla snart. Det kan göra hemskt ont, min mamma fick sig en knäck där vid nåt tillfälle när hon satte i halsen och pappa räddade livet på henne genom att ”kramas” hårt.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.