Torsdagen den 25 juli 2019: Kung, nej hund, i baren – och kung av klädinköp?


 Kära dagbok…

Den ensamma staden och kaffemugg

Samma bok och mugg som igår, men kaffet var nybryggt.

Ja jisses idag är det varmt i Uppsala! Kollade nyss (eftermiddagen) termometern i köksfönstret där det är skugga. Den visar över 32 grader. Så den här dagen inleddes med en påsättning i sovrummet – av pelarfläkten. Jag vred upp hastigheten och sen satte jag timern på två timmar. Det var underbart. Och för första gången på jag vet inte när tog jag sovmorgon – bara med ett litet avbrott för kattutfodring vid sjutiden. När jag sen hade vaknat för dan blev det en stunds kaffe och läsning i sängen fram till elvatiden, nånstans. Då blev det frukost och så fixade vi till oss innan vi traskade ut i värmeväggen för att gå upp till stan. Planen för dagen var nämligen att kolla lite klädreor. Vi lämnade tonåringen hemma och det var han nog glad för. Det var verkligen som att gå ut i värmevägg.

Inne i affärerna var det hyfsat med luftkonditionering. Det gick bra att prova förutom det att dagens kläder tycks vara tillverkade för pygméer och supersmala, inte för tjocka tanter som jag. Men… tro det eller ej… Jag hittade två snygga tischor och en röd– och svartrutig långärmad skjorta på Carlings. Skjortan blir perfekt i mitt kalla kontor i höst, tischorna invigs nog nästa vecka eller så. Kvittot visade endast 400 pix för detta.

Två tischor och en rödosvartrutig skjorta

Två tischor och en röd– och svartrutig skjorta blev dagens fynd.


Innan vi vände hemåt igen tittade vi in till Dog Bar
Där var det tomt, men skönt att sitta ute i skuggan under ett parasoll. Tyvärr hade de problem med Staropramen. Som kompensation fick jag ett billigare öl, Falcon, och ett glas jordnötter. Anna höll sig till alkoholfritt. Jag ska ju ut i kväll och dricka mer öl och tyckte att jag kunde unna mig en bira i stället för eftermiddagskaffe.


Mina mänskliga sambor har varit ute och inhandlat middagsmat.
Själv ska jag hoppa in i duschen nu innan jag klär på mig det svalaste jag har som ser OK ut och traskar upp till Churchill Arms för att träffa F. Hoppa runt bland bloggarna jag läser tänker jag göra en annan dag än idag.

Ha en bra kväll och glöm inte att fylla på med vätska och salt!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.