Söndagen den 7 juli och måndagen den 8 juli 2019: Rena rutor, slöa kissar och snart försoffade på ballen


 Kära dagbok…

Vadå vilodag på söndagar? Ja, jo den började ju lugnt på sedvanligt sätt med läsning och kaffe på sängen – och den slutade på samma sätt, nästan. Jag läste ut den spännande skandinaviska thrillern på engelska som jag fick för ett tag sen för recension och bytte mot den senaste boken för recension, en relationsroman. Här svingar en sig raskt mellan genrerna – då blir ingen läsning tråkig, heller!


Söndagsfrukosten blev fantastisk, 
men tyvärr gör bilden den inte rättvisa. I yoghurten låg hallon och smultron från Slottsträdgården. Mina enorma rädisor går emellertid inte att missa – se skivorna på assietten…

Frukost

Söndagsfrukost med smultron, hallon och rädisor från Slottsträdgården.


Sen skulle vi då städa köket, hade jag ”bestämt”.
Somliga försökte slippa undan, nån gömde sig till och med under en matta.

Men min mänskliga sambo fogade sig och lät mig till med välja sida. Jag var taskig nog att ta den vänstra. Det innebar att rengöra kylen, en köksbänk och skåpsluckorna. Anna fick fläkten, induktionshällen, ugnen, micron, diskbänken, två små köksbänkar och skåpsluckorna. Inte helt rättvist. Därför tog jag även ner gardinerna och tvättade dem samt putsade fönstret på insidan (där nånting okänt stänkt) samt dammsög och torkade det rutiga golvet. På två timmar var vi klara. Då hade vi gjort allt utom diskmaskinen och frysarna. Köket glänste!


Som belöning för utfört arbete ville jag bjuda oss på söndagsfika på stan. 
Inspirerad av Florence föreslog jag Ofvandahls. På vägen dit hittade vi en tipsrunda med frågor om James och Josefine. Tyvärr kunde vi varken svara på frågorna eller fika på Ofvandahls – konditoriet är stängt hela sommaren. Ofattbart i en stad full av turister! I stället gick vi till Café Linné där vi visserligen fick vänta bra länge på kaffet, men åt goda, smarriga kakor med grädde. Vi kunde sitta utomhus och fika och att glo på folk är alltid roligt.


På hemvägen handlade vi till en tant och till oss, 
men se apoteket glömde vi totalt bort. I stället fick en bära två matkassar och en den rosa gerberan till sovrummet. Såna är vi.

En rosa gerbera till sovrummet

Den var lång, gerberan.


Jag körde ett par maskiner tvätt ytterligare på kvällen. 
Till middag åt vi sill och vår egen potatis med vår egen dill och gräslök från Slottsträdgården. Ett par knappar var tog vi till maten, för det tyckte vi att vi hade gjort oss förtjänta av. Vädret var OK och på vår inglasade balle* var det riktigt behagligt att sitta. Fast… inte för två trötta tantkroppar. Så det hampade sig så att vi nätshoppade en förhoppningsvis skön soffa där vi kan vräka oss i sommar med var sin bok. Soffan levereras på torsdag eftermiddag. Nåt bord får vi eventuellt plats med, men då tar vi antingen Annas brickbord som hon fick av mig till en födelsedag för 100 år sen eller mina vita plastpallar. De blå femstegsstolarna som var min mammas tar vi till Slottsträdgården, så att Annas snälla mamma och hennes L kan ta hem de vita femstegsstolarna (eller i vart fall en av dem) till sin balle. Jag blev så uppspelt av detta inköp att jag gjorde en ganska bejublad show i min baddräkt. Jodå, jag kommer fortfarande i den, hör och häpna men nejrå, ingen bild. Nån jävla måtta på apspelet får det allt vara.

∼ ♦ ∼

Mitt passerkort juli 2016

Nu har jag jobbat här i över tre år, fast inte varje dag, förstås. Nu är det snart dags för lite semester.

Eftersom jag fortfarande kommer i baddräkten packade jag ner den i min rullväska igår kväll. Anna hade rätt – jag har redan börjat packa inför den första semestertrippen. Lägenhets- och kattvakt är vidtalad och ska intagas middag med i veckan. Jag längtar efter semestern nu, så det var inte med några lätta steg jag gick genom Odinslund till jobbet i morse. Idag hade jag två möten, varav ett var superviktigt och gäller framtiden. Utöver det har jag inte direkt överansträngt mig, men planen är att såväl mitt fysiska skrivbord som datorns skrivbord ska vara rensade och fina innan jag går på fem veckors ledighet. Förste blomvattnare blir snälla K i växeln. Det är annars väldigt tomt, tyst och lugnt på jobbet just nu. Lugnet före stormen..?

I kväll äter vi körv (kalkonbrännare för mig) och så har jag gått och köpt luncher till resten av veckan. Jag har glatt mig åt ett mejlsvar från mammakusinen C och ett mejl från F. Om jag får lite styrka ska jag eventuellt stryka. Hoppas veckan går fort!!!

∼ ♦ ∼

*vår inglasade balle = vår inglasade balkong


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 7 juli och måndagen den 8 juli 2019: Rena rutor, slöa kissar och snart försoffade på ballen

 1. Vad skönt när det är gjort, köksstädning, det går ju snabbt när man är två och kan dela på sysslorna också 🙂

  Den där soffan blir nog skön att hänga i !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jätteskönt! Fast sen tar det en kvart och så är det katthår överallt… 😦 Men nu vet vi att det är ordentligt grundstädat och katterna… dem älskar vi ju ❤

   Ser fram emot soffan – men också mot bättre väder. Det är ändå rätt OK att hänga på den inglasade balkongen. Det blir till att ligga där med var sin drink bok sen på semestern. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.