Miljardären som försvann


Ett inlägg om en bok.


Ola Lauritzsons bok Miljardären som försvannCold cases är ofta fascinerande och intressanta tycker jag. Jag tycker också att alla brott bör klaras upp, att alla brottsoffer liksom förtjänar det. En helg i maj damp vännen FEM ner här i Uppsala och gav mig fyra pocketböcker. En av böckerna var en roman baserad på verkliga händelser. Ola Lauritzsons bok Miljardären som försvann handlar om Carl-Eric Björkegren som försvann 1994. Boken, som gavs ut 2011, är dock fiktion, men skulle kunna skildra vad som egentligen – eller nästan egentligen – hände. Tack till FEM!

Tja boken handlar alltså om vad som kan ha hänt Carl-Eric Björkegren. Här lanseras en teori om att hans nyaste butler på nåt sätt var inblandad när indrivare försökte roffa åt sig Björkegrens gömda pengar. I boken lyckas Carl-Eric Björkegren smita och ta sig långt bort från sommarstugan som blev hans hem efter konkursen. Det här fallet är fortfarande inte löst och även om Björkegren är dödförklarad sen 2005 är utredningen fortfarande öppen. Det är många som vill veta vad som hände och det är många frågor som saknar svar. Den här boken bygger på intervjuer med Björkegrens familj och affärsbekanta. Och även om det är en roman känns den väldigt realistisk.

Jag är fascinerad av den här typen av historier, som sagt. Det är riktiga gåtor och svaren på gåtan Björkegren kan delvis finnas i den här boken. Men vart tog han vägen och om han är död, vilket han åtminstone på grund av ålder troligen är nu, var är hans kvarlevor? 

Toffelomdömet blir det högsta. Jag är ännu mer nyfiken på vad som egentligen hände nu!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.