Söndagen den 24 februari 2019: Min andra lediga dag


 Kära dagbok…

Veckans andra lediga dag – och jag är lika trött som igår. Men det är inget att orda om. I morse var jag bara snabbt upp och satte på kaffe vid åtta-tiden. Medan jag väntade på att det skulle bli färdigt vilade jag inte på några lagrar utan fördelade veckans medicin i min Anabox*, tömde kattpottor samt sopade. Citrus och Lucifer ville gå ut på balkongen och det fick de göra medan jag kröp ner i sängen en timme till med en mugg nyperokolerat kaffe och en ny författarbekantskap. Ja, alltså inte nån fysisk person utan en bok av en författare som jag inte har läst tidigare. Det finns en hel del böcker som är Annas i våra hyllor och som jag inte har läst. Men först läste jag förstås de sista 15 sidorna i Låt oss hoppas på det bästa. Vilken bok…

∼ ♦ ∼

Lucifer på tvättmaskinen

Lucifer hjälpte till med tvätten.

Idag var vi ju bjudna på födelsedagsmiddag hos Annas snälla mamma och hennes LInte är det väl rättvist att födelsedagsbarnet självt får stå vid spisen, men nu ville hon det. Innan vi kunde åka dit behövde Anna jobba. Jag jobbade lite grann hemma, men jag hade god hjälp av tre überpigga kissar. Lucifer hjälpte bland annat till med tvätten. Jag strök faktiskt föregående tvätt igår kväll innan jag åkte och hämtade Anna från jobbet. Nu blev det mer i renatvätt-korgen igen. Lucifer ville gärna följa med in i sovrummet och bädda också, men det fick han inte. Sovrummet är i princip kattfritt. Vid ytterst få tillfällen släpper vi in Citrus eller Lucifer. Då blir de helt stolliga av lycka. Det händer även att de smiter in. Då blir det i stället kattjakt.

Mini och svansen

Mini gosade med sin egen svans.

Efter frukost och dusch satt jag med mina räkenskaper den här månaden. Alla fyra gravarnas årsskötsel ska betalas. Det kostar, men jag har inget val eftersom det är för långt för mig att åka för att kunna sköta om dem. Och jag vill ju att det ska se fint ut med blommor etc. Dessutom ska gräset runt om klippas och vissna blommor tas bort.

Vårsolen tittade fram och Lucifer sprang som en kalv på grönbete ut på balkongen när jag öppnade dörren ditut. Han har legat och spanat, myst och sovit där ute ett bra tag. Citrus föredrog att ligga på en fäll inomhus och Mini gosade med sin egen svans i min skrivbordsstol. Vilka härliga och olika personligheter de är, familjen Katt!

∼ ♦ ∼

Födelsedagsmiddagen blev som väntat underbart god. Bara detta att få sätta sig vid dukat bord och äta hemlagad mat, mat som en inte behövde laga själv och disken, sen,  som en inte behövde ta hand om. Jag åt förstås alldeles för mycket. Det var gubbröra till förrätt, lax till varmrätt, ost och kex och avslutningsvis kaffe och chokladglass. Efter huvudrätten orkade jag inte fota mer. Vi hade med blommor och choklad till födelsedagsbarnet. Tyvärr blev det lite hastig sorti eftersom jag insåg att parkeringstiden på två timmar höll på att gå ut (en minut kvar). Vi skyndade ut och såg parkeringsbolagets bil passera – dock utan att lämna nån gul lapp på min bil, tack och lov. Ljuvligt god middag och så tacksam är jag!

∼ ♦ ∼

Hemma igen infann sig tystnaden, så när katterna hade fått kvällsmat och pjoltiga Citrus hade fått specialmat (kalkon dög inte) slängde vi på DVD-hårddisken och kollade på gårdagens fjärde deltävling av Melodifestivalen. Andra delen av Bröllop, begravning och dop ska vi också se i kväll. Min jobbväska och rena kläder är framplockade, för i morgon ska jag jobba medan Anna har sin första lediga dag nästa vecka.

∼ ♦ ∼

*Anabox är en perfekt liten veckodosett för mig som tar alla mina tre mediciner på morgongen. Jag äter en tablett för mitt bråck på magmunnen och två tabletter som bland annat ska hjälpa min kropp att producera röda blodkroppar lite effektivare och snabbare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 24 februari 2019: Min andra lediga dag

  1. Mösstanten skriver:

    Hemlagad mat, gjord av en bra kock, det är grejer det.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.