Måndagen den 16 april 2018: Själavård och lite uppäggande


 Kära dagbok…

Böckerna Sjuka själar och Lyckofällan

Bokbyte från sjuka själar till en bok för en själ som vill lära om acceptans och att inte hamna i livets lyckofälla.

Jag kan inte påstå att jag fick min helg förstörd i fredags, för så mycket har det inte skavt det som utspelade sig tidigare på dan. Men idag, när det var dags att återvända till jobbet, var lyckokänslan naggad i kanten. Så kan inte jag ha det. Därför startade jag datorn och pratade med Tjifen. Jag är nöjd att jag gjorde det, stolt över mig själv att jag inte ältade eller pyste till fel person(er). Det har hänt ett antal gånger att jag har gjort det och varje gång har jag förbannat mig själv och manat mig till bättring. Kritiken jag fick är befogad, även om jag vidhåller att det är svårt att lära gamla hundar att sitta. Däremot behöver jag lära mig att ta till mig den positiva återkopplingen jag faktiskt kontinuerligt få. Inte bara se allt så jävla svart. Jag tror att inte bara att detta att jag tog tag i det hela så snart det var möjligt men efter en stunds eftertanke, var ett medvetet val, gjort av nån som i alla fall är lite, lite utvecklingsbar. Även valet av litteratur igår kväll när det var bokbytesdags speglar att jag faktiskt tänker. Jag la den spännande skräckromanen åt sidan för att ägna mig åt själavård i form av att nöta in acceptans och det faktum att livet inte bör bli en lyckofälla.

∼ ♦ ∼

 

Batmanskugga

Batman? Nej, Batcat Mini O.

Det var inte nåt fint väder igår, så nåt balkonghäng blev det inte på kvällen. Vi satt med var sin bok efter maten. Kvällen avslutades med Gränsland. Varken min sambo eller jag har varit jätteförtjusta i serien, men sista avsnittet måste en ju bara se när en ändå har följt serien. Dumt. Vi blev mest förbannade på slutet, som inte var avslutande. Gissningsvis kommer en säsong två och den ska i vart fall inte jag titta på. Utöver detta var kvällen lugn. Vi hade besök av Batman, dock… Mini är väldigt gosig för tillfället och vill ofta ligga nära, gärna på. Utom i skrivbordsstolen, förstås. Den vill hon ha för sig själv. På bilden här intill ligger hon på Annas fotpall och hennes silhuett ser ut som Batman, alltså.

∼ ♦ ∼

Windowsuppdatering på jobbdatorn. Texten "Detta kan ta flera minuter" syns i vitt på en blå skärm

Vadå flera minuter? Det tog många minuter!!!

I morse var det kyligt, så mitt nyinköpta klädesplagg hänger kvar hemma. Jag mötte Mannen med Stora hunden i morse och passade på att tacka för fredagsmaten och säga att vi definitivt kommer tillbaka.

När jag hade startat min dator på jobbet fortsatte den med uppdateringen jag påbörjat i fredags men inte orkade avsluta. Hade ett kort samtal med chefen, men sen tuggade uppdateringen på. Och jag som trodde den skulle bli färdig under tiden vi pratade… Baskat! Det tog nästan en timme innan jag kunde börja jobba. Eller skriva på datorn. Jag fick helt enkelt söka upp folk eller försöka besvara e-post via mobilen, vilket inte är helt lätt ibland. Sen satt jag och svor över att det minsann inte Men jag hade en bra dag utan för mycket stress trots allt, för idag var det bara ett möte och jag hann skriva ikapp lite saker samt utföra en del planerat för dagen. Vidare skickade jag iväg en beställning på handlovsstöd som jag fick lov av Tjifen att köpa. Förhoppningsvis kommer ett sånt snart så att mina onda armbågar och armar kan tacka mig.

∼ ♦ ∼

Men jag är faktiskt inte bara arg när jag är på jobbet. Den största delen av tiden är jag glad. Idag blev jag dessutom rätt uppäggad. Först noterade jag att en kollega, precis som Anna, har med sig frukostägg i en tvålask. Uppenbarligen har jag haft fel (det har jag väl aldrig???) – det är ingen tvålask utan en äggask. Som grädde på födelsedagstårtan stack Zeta in huvudet just när jag var på väg till lunch och överräckte en födelsedagspresent i efterskott till Anna. Det var en kartong med tolv ägg från Zetas och makens frigående höns. (De vet ju inte vad Anna tycker är kul att göra med ägg, men jag gillar i alla fall att äta dem.) Passar hur bra som helst, för vi har nästan alltid slut på ägg. Nu följde vi emellertid planen att åka och handla i kväll, bland annat ägg, men vi kunde ha skippat den. Planen, alltså. Fast då hade vi å andra sidan inte fått räkbomb – med ägg – och en kall öl därtill när vi kom hem.


I kväll är det inte ett skit på TV. 
Vi kanske gör en tidig Lucifer. Nu ska jag emellertid dricka kvällskaffe och hjälpa till att äta upp söndagstårtan – vi behöver plats i kylen. (Bra ursäkt, eller hur?)

Lucifer sover sött

Tidig nattning. Den som kunde sova lika sött som Lucifer

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndagen den 16 april 2018: Själavård och lite uppäggande

 1. MarveW skriver:

  Enastående skäl till att äta tårta.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Eller hur?! 😉 Fast lite sant är det. Vi var och handlade – vi får gäster på torsdag som stannar över helgen – och behöver faktiskt rensa ur lite. Men när jag kommer hem i kväll är nog tårtan slut. 😛

   Gillad av 1 person

 2. FEM skriver:

  Snart är det ju en födelsedag till, eller hur…. Humhum…

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.