Fredagen den 23 februari 2018: Små steg mot ordning


 Kära dagbok…

Bukett med vita tulpaner och grönt

En fin bukett från Annas jobbarkompis.

Och så blev det plötsligt fredag igen och jag har bott i vårt nya hem i elva dar. De fina blommorna från min sambos jobbarkompis stod nästan orörda av katterna (Tissemannen Lucifer hade nog tagit ett litet tugg på ett blad) på köksbordet i morse för mig att beundra vid frukostyoghurten. Vilken gullig gest att skicka oss blommor med en förhoppning om att vi ska trivas i vårt nya hem!

Hemmet i sig är fortfarande ganska rörigt och Mellanrummet är ännu Skräprummet som inrymmer allt från flyttfirmornas tomkartonger till sånt vi inte vet var vi ska ha. Det senare handlar om möbler, men också mattor, smålampor, taklampor, vinylskivor och tavlor, till exempel. Vi är emellertid på god väg mot ordning. Bara en sån sak som att Anna fixade vettiga sophinkar igår är ett steg i rätt riktning. För egen del ska jag försöka bringa bättre ordning i linneskåpet i morgon genom att införskaffa ett antal smärre lådor för linne typ servetter, grytlappar etc. Små steg, men på god väg, som sagt.

∼ ♦ ∼

Vår nya sodastream

Vår nya Sodastream är grå. Med den kom utan kostnad också två stora flaskor, två små och en patron. Nu kan vi bubbla ofta och länge.

Igår kväll var vi över till Fänriken där Anna gjorde sig av med en köksmaskin som kommande hyresgäst inte var villig att betala för. Vidare åkte jag och slängde ett lass prylar innan vi packade bagageutrymmet med sånt som vi skulle ta hem. Dumt nog glömde vi en stol, men den tar vi i helgen. Mina städare behöver fyra dar (!) på sig att flyttstäda min tomma lägenhet och de börjar idag. Annas städare behöver en dag, måndag. Därför måste vi till Fänriken på söndag kväll och ta det sista alt. ställa ut prylar för ytterligare en hämtningsrunda i förrådet. Jag själv ska städa ur mitt garage på söndag och lämna in garagenycklar och nycklarna till motorvärmaren. Sen hoppas jag att min lägenhet trots allt är städad söndag kväll och att nycklarna ligger i postboxen. Annars måste jag dit på måndag kväll igen efter att bilen har kommit från verkstan. Belöningen för kvällens arbete tillika kvällsmat intog vi på McDonald’s. Sen åkte vi hem, lastade ur och provade vår nya Sodastream. Anna tog hemkörning av tunga varor igår förmiddag och vi var överens om att köpa en ny kolsyremaskin ifall det var så att min hade gått sönder när jag micklade med den i onsdags kväll. Och den var uppenbarligen sönder, för den nya funkade hur bra som helst med patronen vi hade köpt i ondsdags. Men vi hade tur och fick maskinen till ett väldigt förmånligt och rabatterat pris. Dessutom medföljde hela två stora flaskor och två små samt en patron utan extra kostnad. Nu kan vi bubbla både ofta och lång tid framöver.

∼ ♦ ∼

Vid St Eriks torg

Vid St Eriks torg i morse. Den som anstränger sig kan skymta kupolen på Anatomiska teatern på Gustavianum i mitten av bilden, ungefär.

På jobbet har det trillat in flera nya uppdrag av det roliga slaget. Bland annat struktur och språkgranskning av texter om våra tjänster som ska publiceras på vårt intranät. Idag fick jag i uppdrag att språkgranska ett femtiotal sidor om ett av våra system, också dessa sidor för vårt intranät. Och så tryckte jag ut mitt nyhetsbrev på förmiddagen, en kommunikationskanal som jag vet är uppskattad. (Kommunikationskanal eftersom nyhetsbrevet går att kommentera och jag svarar på alla kommentarer.)

I morse kom jag iväg lite sent hemifrån, men promenaden till jobbet var uppfriskande. Jag försökte fota lite i kvarteren kring Gustavianum. Dessvärre var jag förföljd av en sopbil och fick inte till nån riktigt bra bild. Bilden här intill är tagen från S:t Eriks torg och en kan skymta Anatomiska teaterns kupol i alla fall.

∼ ♦ ∼

På eftermiddagen fick jag samtal från såväl banken som mäklaren. Banken har gjort en miss, vilket innebär att vi får papper hem att skriva på IGEN. Mäklaren och jag har stämt av vilka övriga bankaffärer som ska skötas vid överlämningen i nästa vecka. Det gäller att göra rätt saker, men så skönt att det går att ordna smidigt vid ett och samma tillfälle. Sen är det bara deklarationen att oroa sig över…

Efter jobbet var jag och hämtade ett stort, blått paket på spelbutiken. Paketet kommer från vännen FEM och är till de nyblivna sambosarna. Tack raring! Även jag har snälla kamrater, alltså. Det ska vi öppna tillsammans i kväll när Anna kommer hem från jobbet. Till dess får jag klämma lite på det.

Paket till de nyblivna sambosarna

Ett stort, blått paket till de nyblivna sambosarna från vännen FEM.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 23 februari 2018: Små steg mot ordning

 1. MarveW skriver:

  Oj, oj, här händer det grejer. Jag har tyvärr inte hunnit med att hålla mig uppdaterad. Hoppas i alla fall att flytten gått bra och att du kommit till rätta i ert nya hem.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det har inte jag heller – eftersom vi har flyttat. Jepp, jag har flyttat och blivit sambo med Fästmön och tre katter. Flytten har gått bra, vi börjar komma iordning hemma, men det är förstås rätt mycket kaos och många flyttkartonger som återstår att packas upp. Bokrummet är emellertid uppackat. Det blev 62 kartonger som var uppackade min tredje dag här, tror jag det blev. 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.