Sista dagen i första månaden 2018: Jag gillar strykning, den blå skålen – och när folk får jobb


 Kära dagbok…

Litet antikt strykjärn

Anna ska sköta vår tvätt framöver, medan jag står för strykningen.

Tiden springer. Jag tyckte att jag hade så mycket tid igår kväll, men det var också mycket som skulle göras. Bland annat hade jag en del att skriva och så skulle jag tvätta. Jag tvättar som en galning nu, för i vårt nya hem har vi ingen tvättmaskin utan får nyttja husets tvättstuga. Eftersom vi bara ska dela den med högst 24 andra familjer känns det rätt OK. Där jag bor idag har vi tre tvättstugor och 300 lägenheter – med varierande grad av smutsig tvätt… (Det är därför jag har egen tvättmaskin i lägenheten.) Vi får se hur länge vi står ut med det… Fast den uppdelning vi hittills har avtalat om uppdelat hushållsarbete är att Fästmön ska sköta tvätten och jag strykningen.

Blå skål formgivare Arne Erkers

Snygg skål med blygsamt värde, formgiven av Arne Erkers och tillverkad av Kockums emalj.

Jag hann i alla fall att titta på Auktionssommar. Det är ett ganska underhållande program. Jag har kommit på att TV-program är ett sätt för mig att träffa folk. Nu behöver vi inte fördjupa oss i det. Programmet har fått en del kritik för märkliga värderingar. Igår såg jag en vacker liten blå skål som påminde om en som ännu står i ett köksskåp. TV-skålen och min skål var inte likadana, visade det sig. Anna googlade snabbt och fick fram att det är en emaljskål från Kockums emalj, formgiven av Arne Erkers, med ett blygsamt värde. Skit samma, snygg är skålen, men roligt att det så snabbt går att få fram var och när saker är gjorda. Jag googlade själv sen och fann att det är en skål från 1950-talet. På auktion har den i andra färger gått för mellan 90 och 200 kronor.

∼ ♦ ∼

Snöblandat regn utanför jobbfönstret

Snöblandat regn… ett riktigt skitväder idag. Den här bilden tog jag genom ett av mina jobbfönster när jag hade anlänt i morse.

Halva arbetsveckan är nu avklarad. I morse lyckades jag kliva upp extra tidigt. Eftersom jag såg fel på klockradion var jag uppe och studsade (nåja…) redan klockan 5.05, inte 5.25… När jag sen åkte till jobbet hade skitvädret börjat. Snöblandat regn och snorhalt, men tack och lov bara ett par minusgrader. Lill-Skotte fick följa med i bagageutrymmet. När det är snöblandat regn är det inte alltid snön lägger sig. Men gör den det är den oftast blöt och tung. Idag hade jag emellertid tur och snön var mest regn.

Min arbetsdag har jag ägnat åt framför allt text- och bildproduktion till mitt nyhetsbrev, men också textgranskning och sedvanligt onsdagsmöte om en ny EU-förordning. Det som inte var sedvanligt arbete idag var att jag blev uppringd i min roll som referens för en arbetssökande före detta kollega. Det händer att jag ställer upp som referens – men bara för dem jag kan säga bra saker om. Därför blev jag väldigt glad när samtalet gick mot sitt avslut och den som ringde mig avslöjade att de tänker erbjuda min före detta kollega tjänsten. Hurra!

∼ ♦ ∼

Grön telefon med nummerskiva

Mammas telefon, men hon ringer inte längre från den.

I kväll har jag sagt upp mitt mobila bredband. Det känns gott att kunna pricka av saker på att göra-listan. Jag har också betalat årsskötseln av familjegraven i Motala. Det känns som alltid sorgligt och just idag har jag saknat mina föräldrar lite extra mycket. Därför ska jag skrapa en Trisslott till kvällsmackorna och minnas hur mamma och jag brukade skrapa varannan gång på söndagar och delge den andra resultatet per telefon. Det var länge sen jag kunde ringa min mamma och berätta saker. Jag trodde inte att jag skulle sakna dessa telefonsamtal så mycket som jag faktiskt gör.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.