Tisdagen den 3 oktober 2017: Från grovlista till plastsäckar och lådor


 Kära dagbok…

Macka och soppa

Gammal mat till middag igår: ost som var så lite kvar av att den inte gick att skiva och flera veckor gammal soppa. Men mjölken var pinfärsk – bara fyra dagar efter bäst före-datum!

Igår kväll var jag ganska mör efter dagens anspänning. Det blev därför inte mycket gjort, dock en del. Jag åt lite gammal mat och därefter gjorde jag en lista, en sorts grovplanering. Det går inte att vänta på att nån ska göra rensning etc åt mig eller att stylisten kommer och pekar med hela handen.

Jag började med att lista abonnemang etc som ska sägas upp. Att hitta uppgifter om uppsägningstider är som att försöka springa i ett träsk, framför allt när det gäller internetleverantörstjänster. Kring mitt nuvarande hem var det betydligt enklare med avtal. I och med att jag flyttar och begär utträde ur föreningen upphör hyresavtalen om garage, parkering och kallförråd utan att jag behöver göra nånting annat. Jag ringde ordföranden igår kväll och blev positivt överraskad. Hade han haft tid att prata skulle jag ha delgett honom en och annan synpunkt. Nu får det vänta ett tag, det står inte högst upp på prio-listan. Men delges ska han!

∼ ♦ ∼

På jobbet idag var det en del att ta igen från gårdagen, som var minst sagt snurrig. Därför lyckades jag också virra till det om ett möte i morgon, men det löste sig till slut. Arbetsdagen omfattade muntlig kommunikation i form av bland annat tre möten liksom skriftlig i form av redigeringar på intranät, nyhetsbrev, minnesantecknande och dagordningspublicering.

Efter jobbet behövde jag veckohandla på Tokerian. Jag hade fått post som krävde både min och Fästmöns namnunderskrifter, så när varorna var inplockade i kylen fick jag kasta mig iväg igen för en snabbträff med Anna – som i sin tur fick avbryta matlagningen. Efter underskrifterna skulle pappren returneras, men brevlådetömningen hade redan skett klockan 17 – vilken jävla skitservice, på ren svenska! Nåväl, kuvertet postades och nu är det bara att hoppas på att allt blev korrekt.

Kuvert vitt

Papper skulle skrivas på och returneras, vilket gav en snabbträff med Anna.


Annan post som hade hittat ner i postboxen
var ett enormt brunt paket innehållandes en pocketbok för recension som jag har väntat på i en månad. Nu vet jag inte när jag får tid att läsa och recensera den. Det lär dröja. Igår kväll var det nämligen bokbyte och jag bytte från en kanadensisk polisroman till en norsk dito som jag nyligen har köpt. Jag hann läsa lite i den senare – i morse till frukosten, innan jag åkte till jobbet.


Min lunchlåda med mat stod kvarglömd i kylen,
så den micrade jag till kvällsmat i stället (och fick köpa dyra, men goda mackor till lunch). Nu ska jag avsluta det här inlägget och fortsätta arbeta efter min lista/grovplanering. Sopsäckar är framtagna, flyttlådor finns i förrådet, redo att vikas upp och fyllas. Jag har bott här sen sommaren 1994. Det är över 23 år. Wish me luck! Och energi…

Sopsäckar

Sopsäckarna är framtagna.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 3 oktober 2017: Från grovlista till plastsäckar och lådor

 1. Anneri skriver:

  Härligt med flytten även om jag förstår att det behövs ett ”lycka till” när 23 år ska sorteras och packas. Jag flyttade för knappt två år sedan och har redan dragit på mig en massa som jag inte borde ha sparat på mig. Lycka till och hoppas energin räcker hela vägen 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är inte så mycket tid på kvällarna att rensa, för alltid är det nåt på g. Hade tänkt gå från jobbet lite tidigare idag eftersom jag har många plustimmar, men se det gick inte. Sen blev jag tvungen att speeda över till Anna och vidare till en brevlåda, jag behövde äta (hade bara ätit två ostmackor på dagen) och så… Men lite har jag hunnit rensa i kväll.! 😛

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Livet innehåller lite väl mycket som tar tid ibland – å andra sidan är det väl en del av charmen 😉

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jo och det är lite mycket nu igen, har knappt varit lite sen jag började jobba för ca 1,5 år sen, med mammas bortgång för ett år sen också. Men jag orkar mer än jag tror – som vanligt. Nu ska jag ge mig för i kväll, är trött så jag mår illa.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.