Tisdagen den 5 september 2017: Tuppreklam i postfacket och fiktiva mord på ingång i postboxen


 Kära dagbok…

Utsikt från kontorsfönstret solig septembermorgon

Det var varmare inomhus och soligt utomhus – i morse, i alla fall. Här utsikten från mitt kontorsfönster.

Det blev ingen jättebra kväll igår. Efter att jag hade publicerat gårdagens dagboksinlägg kände jag mig plötsligt väldigt illamående. Jag provade att äta ett par knäckemackor i tron att jag behövde få i mig nåt – jag hade inte ätit sen halv tolv på dagen. Illamåendet blev bara värre, så jag fick lägga mig raklång på gästsängen. Jag försökte läsa för att skingra tankarna, men det gick inte. Kanske berodde det på att jag hade gått och spänt mig hela dagen eftersom vi hade så kallt på jobbet. Det var nästan som min åksjuka, fast jag hade ju inte åkt buss. Efter nån timme blev illamåendet svagare. Jag telefonerade med vännen Mia och kanske var det rätt medicin. Tyvärr fick jag höra om gemensamma bekanta som mår dåligt på riktigt. Mitt illamående, hur envist det än är, kändes löjligt i sammanhanget. Somliga drabbas så hårt och mycket.

Idag var det varmare på jobbet och lite soligt på morgonen. Jag sov dåligt i natt. Kanske berodde det på att jag inte sov med öppet fönster som jag brukar göra – jag var ju så frusen! Redan vid tretiden vaknade jag och kunde sen inte somna om ordentligt. Därför var jag på jobbet redan strax efter klockan sju. Men det var bra eftersom ordinarie parkering var avstängd och jag och alla andra som jobbar i Segerstedthuset var tvungna att hitta ett alternativ.

Grönsaksfylld gratinerad squash med potatisgratäng och bröd

Härligt vegetarisk lunch från Feiroz.

Arbetsdagen flöt på bra, trots illamåendet, som faktiskt har hängt kvar lite, och den dåliga nattsömnen. Jag fick mycket gjort, bland annat med en policy, mitt nyhetsbrev och i kommunikationen kring ett par projekt. Extra roligt var det att få positiv återkoppling av högsta chefen på en tung text av juridisk art.

På lunchen sprang jag nästgårds och köpte grönsaksfylld, gratinerad squash med potatisgratäng och bröd för 70 spänn. Jättegott och alldeles lagom mätt blev jag. Fast… det var ju lite vitlök i maten, förstås…

Lustigt nog var mitt postfack inte tomt idag. Det är väldigt sällan jag får snigelpost på jobbet, men jag hittade ett litet paket med kul innehåll från en reklambyrå. Synd bara att jag inte ansvarar för inköp av profilprodukter…

∼ ♦ ∼

Efter jobbet blev det veckohandling – det är ju tisdag. Jag bestämde mig för att duka fram kex, ostar och druvor till kvällsmat samt ta ett glas vin. Förhoppningsvis hjälper vinet mig att sova i natt. Eftersom jag är tvångskund hos Com Hem innebär det nu att jag bland annat inte har Kanal 5 längre. Det känns inte som nån större förlust eftersom jag har fullt sjå att hinna se de serier jag följer på andra kanaler. Mitt kvällsmatsällskap blir ett avsnitt av en sån serie,  gårdagens GW:s mord som handlar om mordet på flickan Engla. Fruktansvärt – speciellt med tanke på att det kanske kunde ha förhindrats om det hade varit ett bättre polisjobb i samband med ett annat mord. 

Fiktiva mord ska jag bli försedd med via författare och förlag. Just nu väntar jag på ett lass om tre deckare av en och samma författare, en helt ny bekantskap för mig. Tanken är att jag ska läsa och recensera. Mer än så avslöjar jag inte nu.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis nåt att tänka på…

Citat PO Sundman

Precis.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.