The Beatles: Eight Days a Week (2016)


Ett inlägg om en dokumentärfilm.The Beatles Eight days a weekPå torsdagskvällen var tanken att jag skulle sitta och läsa 
med TV:n på svagt så att jag inte skulle känna mig så ensam. I stället fastnade jag framför en dokumentärfilm i regi av Ron Howard, om The Beatles, The Beatles: Eight Days a week (2016). (Missade du filmen kan du se den på SvT Play <== länk – i alla fall om du är i Sverige.)

De flesta av oss känner väl till The Beatles? Gruppen från Liverpool slog visserligen igenom samma år jag föddes, på äldre stenåldern, men det här är ju både kult och kultur. Just den här filmen visar många filmklipp från konserter och vid intervjuer och andra framträdanden främst, inte särskilt mycket från inspelningsstudior. Det har det gjorts många andra filmer om, så jag är inte besviken.

Men ändå. Jag blir helt fascinerad av framgångssagan, den om de fyra arbetarklassgrabbarna som under de fyra åren från genombrottet uppträdde 815 gånger i 90 städer i 15 olika länder i vissa fall inför en publik på bortåt 30 000 personer…

Abbey roadskylt

På Abbey Road i London fanns beatlarna en hel del…


Och låttexterna sitter ännu
– jag sjunger med i de flesta låtarna, faktiskt, även om jag inte längre sjunger

”Tji lattjooo…

utan

”She loves you…


Toffelomdömet för den här prisbelönta filmen
kan inte bli nåt annat än det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.