Kristi Flax 2017 kväll: Allting går utom Tofflor, de haltar..


 Kära dagbok…

Rosa knopp

Vad heter den här växten, tro???

Egentligen började det hela med knoppen här intill. Maj gadd, mammas stackars krukväxter har verkligen inte mått så bra av att flytta till Uppsala. Jo, en orkidé och en novemberkaktus tyckte att det var riktigt sköj att komma hit. De har blommat otroligt mycket. Men resten… Mamma hade så många fina orkidéer och jag klarar liksom inte den blomsorten. Jag fick till exempel en av vännen Agneta för två år sen till födelsedagen. Den lever visserligen fortfarande – så tillvida att den består av fyra tjocka, gröna blad på ena sidan som gör att växten kantrar om den inte lutas mot fönstret.

Nu upptäckte jag emellertid på eftermiddagen att en skum växt som har varit mammas har fått en liten rosa knopp! Jag ska verkligen försöka få den att överleva och slå ut. Den ser så spännande ut och jag är verkligen nyfiken på hur den ser ut som utslagen. Men jag undrar vad det är för växt???

Grönt band om yuccapalmen

Ingrid är förtöjd.

Idag kände jag inte för att göra nånting, jag känner mig bara trött och sliten. Inte ens sms från sysslingen K piggade upp. Sen blev jag i alla fall inspirerad av knoppen ovan, men insåg också Ingrids nöd. Här krävdes lite action! I sypuffen hittade saker från mamma som fick mig att fälla en tår, men också ett grönt band som blev perfekt att förtöja Ingrid med. Och i förrådet hittade jag lite blomjord som räckte till en och annan eftersatt växt. Dendrobium, liksom, har den växten, ursprungligen mammas också, nåt svenskt namn??? Nähä, men när jag googlade på den visade det sig att det är en orkidé det också, fast med bambuliknande stam och rötter som inte behöver genomskinlig kruka. Ja ja, det låter så enkelt när jag läser om det, verkligheten är en annan.

Dendrobium

Dendrobium är visst också en orkidé.

∼ ♦ ∼

Laxmiddag

På Kristi Flax passar det bra med lax. Det rimmar i alla fall…

Självklart var jag utmattad efter detta. Då passade det bra att bara koka några färskpotatisar, värma på lite varmrökt lax, plocka av några tomater och ställa fram tillsammans med en burk skagenröra. Men innan dess hade jag passerat ett skåp och börjat pilla med en grej som stod på det. Det slutade med att jag fick en sprayburk med fönsterputs till bilfönstren på foten. Hårt. Självklart den onda foten men på ovansidan. Gissningsvis kan jag inte gå i morgon. På ren svenska gjorde det ont som faaan.

Medan potatisen kokade skenade jag till soprummet två gånger. Jag slängde två gamla trasiga vinställ och miljoner tomma vinflaskor från den tiden jag trampade vin själv här hemma. Nu är jag vuxlig och uppbär månadslön, nåt som tillåter mig att köpa vin då och då. På nedersta hyllplanet i lagerhyllan i köket blev det nu plats för mer böcker saker och på golvet intill blev det luftigare mellan drinkvangen och glasdamejeannen med korkar. Nej, det blir inte några före-bilder, bara efter-bilder!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Efter maten diskade jag
och gick till soprummet en gång till. Laxskinn och plast som lax har legat i luktar nämligen inte gott efter en stund. Nästan värre än röken som tvingade in mig från ballen* idag igen. Eller det blev lite kyligt där ute också, för idag är det inte samma värme som igår. Jag fick i alla fall sitta där ute några timmar, timmar som jag mest spenderade med Häxan. Inte kom jag iväg för att köpa kex eller kakor och några bullar tinade jag aldrig upp. Men i Häxan fortsätter fikabrödet att flöda. Nu tror jag emellertid att bullarna har gått om Ballerinakexen!

Detta bildspel kräver JavaScript.


I morgon blir det troligen en utflykt först framåt eftermiddagen 
för att hämta Fästmön efter jobbet. Hon behöver handla och det gör jag också. Att göra det tillsammans och med Clark Kent** som fraktfordon blir det roligare och lättare. Eventuellt blir det också en tur till Blomsterlandet – jag ska köpa jord och försöka få tag i en större kruka till Ingrid så hon inte faller en gång till. Till Slottsträdgården för slutplantering far vi troligen lördag eller söndag.

∼ ♦ ∼

Dagens fundering handlar om… packning. Om Nån läser det här inlägget, tror Nån att det är smart att packa ner ett chict reseetui med sygrejor i resväskan som ska hänka till London???

 Syetui rese

Syjunta i London?

∼ ♦ ∼


*ballen = balkongen

**Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kristi Flax 2017 kväll: Allting går utom Tofflor, de haltar..

 1. Pingolina skriver:

  Flamingo skulle jag tro, blomman alltså!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag får också tankarna till flamingo, men stammen är så kraftig, mer åt palmhållet. Men det kanske flamingoblommor har..? Har försökt googla, Hittar tyvärr inga bra bilder.

   Gilla

   • Pingolina skriver:

    Den är ju mer yvig från början men när den tappat några blad blir det liksom en stam kvar…
    När blomman slår ut lär du se, jag tyckte den lilla korven i blomman såg ut som kaviar när jag var liten 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja men det är säkert en flamingoblomma! Jag sökte lite mer och blommorna – det är bara utslagna som visas – påminner lite om knoppen. Gulligt med korv och kaviar! 😛

    Gilla

 2. Agneta skriver:

  Klart du ska ta med sygrejor! Tar du inte med det så kommer du garanterat att tappa en knapp eller nå’t.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men de kanska har på hotellet som en kan låna? Problemet är att jag inte kan se och sy längre. Alltså jag ser inte tillräckligt bra för att få tråden i nålens öga. 😎 Ibland när jag ska läsa små texter får jag ha linser, glasögon OCH förstoringsglas numera.

   Gilla

   • Agneta skriver:

    Ja, hotellet har säkert också – tänkte inte på det 😉.
    Ett elände detta med synen – själv tar jag av mig brillorna och trycker näsan nära när det är smått och svårläst..slutar väl med vit käpp, och ledartränad labrador!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Dumt att släpa på onödiga saker…
    Jag blir galen på mina ögon. När jag inte har linserna i kan jag läsa som du, det vill säga trycka näsan nära. Men linserna måste jag ha annars ser jag inte på långt håll. På kvällen klarar jag mig med mina gamla brillor från badrummet till sovrummet.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.